December månad = YOTA månad

Länk till YOTA hemsida = klicka på bilden.

Hela december månad är YOTA månad, och aktiverar ungdomar över hela världen signaler med suffixet -YOTA. Den som hamnar i loggen hos tillräckligt många -YOTA-stationer kan få ett diplom genom YOTA.

Sverige deltar förstås också i evenemanget och med signalen SH9YOTA visar vi att vi finns och att vi har en aktiv ungdomsgrupp. På grund av den rådande situationen med COVID-19 har ungdomsgruppen beslutat att inte hålla något samlat evenemang i år. Däremot får var och en som känner sig manad, tillsammans med en ungdom i sin närhet låna signalen. Vi är många radioamatörer i landet, och säkert en och annan med barn i sådan ålder att ett första steg in i hobbyn kan vara aktuellt. För att låna signalen skriver man till youth@ssa.se och meddelar att man vill låna signalen och när. Skulle det vara två intressenter för signalen ordnar vi med uppdelning så att så många som möjligt får ut något av evenemanget. Så stanna hemma, gör DYM till en familjeaktivitet och framför allt – ha kul! Så hoppas vi i ungdomsgruppen att vi ses på läger till nästa års December YOTA Month.

Håll utkik efter både SH9YOTA och de andra YOTA-stationerna! Just nu är 30 stationer anmälda, och listan kan man hitta här: lista med YOTA stationer.

Källa: ham-yota.com och SA7GGO/Gustav – Ungdomsgruppen SK0YT

Författare: SM5YRA