Dådran sommarläger 2022 = 4 – 7 augusti

Länk = klicka på bilden!

Som vanligt håller vi till med sommarlägret vid Sundet 5 km söder om Dådran. Du tar med eget boende och egen mat. Vi tar inget betalt för att vara med, men tackar inte nej till bidrag i burken eller swish. Vi har med tält för att samlas i, grillar, kaffebryggare och klubbstation. Ta gärna en titt i galleriet, där finns bilder från tidigare sommarläger.

Mer info

Torsdag packar klubben det som ska med vid klubbstugan och åker till lägret efter lunch. Då brukar flera redan vara på plats. Sen riggas samlingstältet, rig och antenn. Kanske kör vi aktivitetstesten på 28 MHz. Antenn för det har varierat genom åren, från enkel trådantenn till 3 el 3 band yagi på 25 m höjd.
Fredag umgås vi, sätter upp antenner och annan social verksamhet. Tider för att äta står på anslagstavlan, det är trevligt att äta tillsammans men inget tvång. Kvällsmaten brukar vara lite festligare, och kanske det kan grillas en korv senare på kvällen.

Söndag plockar vi ihop och lämnar platsen minst lika fin som när vi kom. Hela tiden finns möjlighet till bad i sjön, och fiske om du löst fiskekort. Markerna runt om inbjuder till bärplockning om du inte är rädd för björn eller andra djur.

Så ta chansen att umgås med likasinnade en helg och umgås i glada vänners sällskap. Som du ser är det löst organiserat, var och en får ta eget ansvar för att knyta kontakter. Skriv gärna en rad i gästboken att du varit där.

För att hitta kan du titta på karta eller programmera GPS-en.

 Karta

WGS84
60°54’9.2″N 15°34’11.2″E

WGS84 DDM
60°54.153’N 15°34.186’E

WGS84 decimal (lat, lon)
60.902542, 15.569773

Från väster kör från väg 301 i Ingels mot Bingsjö. Sväng efter 19,5 km höger mot Dådran. Passera Dådran och kör ytterligare 5 km, Framme.

Från riksväg 50 sväng västerut i Enviken mot Dådran. Efter 15,6 km är du framme. Kommer du till byn Dådran får du köra tillbaks en halvmil.

Källa: SK4AO.net

Author: SM5YRA