Amatörradio i ett strömlöst samhälle?

Webbredaktionen fick ett mejl från SA6KOD/Adam som håller på med ett intressant projekt. Hoppas att många läsare ska delta i enkäten!

FT-817 in Go Bag (bild pinterest.jp)

 

Sprida gärna budskapet genom att skriva ut pdf-en. Klicka HÄR, så kan ni ladda ner den. Häng upp den i klubbstugan eller dela ut till dina radiokompisar!

Vill ni veta mer om en s.k. ”Go box” eller ”Go bag” Googla på ’Go Box HAM radio eller ’Go Bag HAM radio’ Förmodligen har du nästan allt hemma för att bygga din egen Go Box eller Go Bag.

 

 


Amatörradio i ett strömlöst samhälle, vill vi stödja det krisande samhället? Var med och hjälp besvara en enkät!

SA6KOD/Adam: klicka på bilden = länk till QRZ.com (Bild: QRZ.com)

Hej!
Jag har nyligen påbörjat mitt tredje och sista år i gymnasiet och har startat upp mitt gymnasiearbete/projektarbete. Projektarbetet inom kort handlar om att skapa en radioväska, en “go box”, som ska kunna göra det enkelt att transportera all nödvändig teknisk utrustning för att snabbt och smidigt kunna sätta upp en mobil radiostation där det behövs. Vilket bland annat kan behövas i ett exempelvis krisande samhälle som har problem med telekommunikationen. Experiment kommer dessutom att ske för att den ska kunna användas på ett så effektivt sätt som möjligt.

Men allra först behöver jag veta inför projektarbetet, statistiskt sett, hur många som faktiskt skulle kunna sig tänka bygga en “go box”, men även om radioamatörer vill hjälpa samhället när det väl kommer till kritan?

Ni som läser detta ber jag snällt om att ni kan och fylla i min enkät nedan som maximalt tar 5 minuter?
Ni kan antingen skriva in länken i er webbläsare eller scanna QR-koden med hjälp av en mobiltelefon kamera för att komma in på enkäten.
Länk : https://forms.gle/iKwy9st6wR4WucC36
QR-kod:


Tack på förhand,
73 de SA6KOD,
Adam Jigdal

Author: SM5YRA