SSAs Årsmöte 2024 – information

SSAs Årsmöteshelg, 27-28 april 2024 i Borgholm på Öland.

Föredragsprogrammet startar kl 09:00 på lördagen, utställningen öppnar redan 08:30 – och avslutas kl 16:00. I utställningen finns, förutom några av landets ledande företag i branschen, diverse radiorelaterade organisationer – däribland SK7RN, SCAG, SSA och FRO. Flera av föredragshållarna kommer också att finnas tillgängliga i lokalen. Vi erbjuder också (i mån av utrymme) enskilda radioamatörer att sälja egen radioutrustning (typ ”loppis”) – dock med förhandsbokning/betalning. För besökare är såväl Utställning som Föredrag helt gratis – och dessutom helt öppet för alla.

Vill du komma redan på fredag, finns det möjlighet till ”spontanmingel” på en av Borgholms krogar.

Årsmötesbanketten går av stapeln lördag kväll kl 18:00. Vi har nöjet att erbjuda en trerätters supé till priset av 550 kr per kuvert. Bokningen sker via vår webb och är nu öppen. Vi behöver ha din beställning, inklusive betalning, senast 2 april 2024.

Vid ett par tillfällen har det, i samband med SSA årsmöte, anordnats dans. En aktivitet, som varit uppskattad. Det får också ses som ett tillfälle att lära känna även ”andra halvan” i radioamatörfamiljen. Och nu blir det dans vid årets bankett!

För den medföljande icke-amatören, arrangerar vi också en utflykt med buss på vår natursköna Ö – tänkt som ett alternativ under lördagens mera radioinriktade föredrag. Utflykten tar besökarna till några av Ölands främsta kulturella och kulinariska sevärdheter. Priset per deltagare är 650 kr – och inkluderar entréavgift, lunch & fika samt guide. Bokning sker på vår webb och är nu öppen. Betalning sker på plats.

I Borgholm finns många olika alternativ för övernattning. Vill du bo ståndsmässigt, finns det två fina hotell.

Tidigare år har det varit vanligt att ha något hotell som primärt boendealternativ, med en pool av förhandsreserverade rum att boka ifrån, före ett visst angivet datum.

Eftersom inget av de två hotellen i Borgholm velat ta emot sådana förhandsreservationer, kan det förstås finnas en risk att de kan bli fullbokade efterhand. Därför är det ingen nackdel att vara ute i god tid med sin rumsbokning, i synnerhet om man absolut vill bo på ett regelrätt hotell.

Som alternativ finns en mängd utmärkta B&B och pensionat, och flertalet av dessa har däremot kunnat ge oss fina rabatter. En centralt belägen camping har stugor till uthyrning. Ställplatser för husbilar finns det gott om.

Bokningsinformation för samtliga alternativ (inklusive en navigerbar karta) finns på vår årsmöteswebb. Observera att det alltid är du själv som bokar direkt till respektive boende.

Mer info på vår årsmöteswebb, SK7RN.se/ssa2024, samt marsnumret av QTC.

Så boka redan idag in dig själv och din ”respektive” på årets viktigaste händelse!

För Ölands Radioamatörer

SM5GXQ/Peter

Author: SM5YRA