Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lucia hos Grimeton

13 december, 2023 @ 17:00 - 19:00

GRIMETON RADIOSTATION GÄSTAS AV LUCIATÅG OCH SÄNDER JULEFRID ÖVER HELA VÄRLDEN

I snart hundra år har Grimeton Radiostation kommunicerat trådlöst till hela världen, men aldrig tidigare har man sänt från en Sändarsal fylld med Luciasånger.
För första gången gästas Världsarvet Grimeton av Varbergs Lucia med tärnor.
Dessa fantastiska unga kvinnor i Varberg gör det möjligt för världen att ta del av en svensk tradition lika stark som midsommar och kräftkalas.
På Luciadagen den 13 december kl. 17:00 skrider de in i Sändarsalen för att sända ljus, sång och julstämning till dig och hela världen.
De bjuder på de fina traditionella svenska luciasångerna, men också på den engelska Silent Night som ett extranummer då just detta unika framträdande når globalt tack vare Vänföreningen Alexanders kamerateam som streamar hela framträdandet Live på Internet.
Man kan också uppleva konserten på plats.
Konserten är kostnadsfri, men förbokning rekommenderas då det är begränsat antal platser till detta exklusiva framträdande.
I samband med bokning av platsbiljetten kan man komplettera med en Swedish Lussefika-biljett för att efter konserten njuta en stund i kaféet i Besökscentrum. Biljettlänk https://grimeton.entryevent.se/ticketshop/events/varbergs-lucia-pa-varldsarvet-grimeton
LIVE STREAM LÄNK

på World Heritage Grimetons Facebook-sida i detta Live Event.
https://www.facebook.com/events/363995985997065/?ref=newsfeed

Dela och sprid gärna Facebook-eventet, bjud in alla dina vänner över hela världen! Förenas i en stund av ljus och stilla jul med världens mest unika radiostation som utgångspunkt.

Detaljer

Datum:
13 december, 2023
Tid:
17:00 - 19:00
Evenemang Kategorier:
, , ,