Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

IARU contest 13-14/7

13 juli, 2019 - 14 juli, 2019

IARU HF Contest med HQ aktivitet i SM 2019

IARU HF Contest helgen den 13-14’e juli är en av årets största World Wide tester. De vanliga contest banden och både SSB och CW körs under 24 timmar.

Inom ramen för testen finns speciella HQ stationer. Varje land/IARU medlem, i vårt fall SSA kan aktivera en HQ Signal. Dessa räknas som speciella multipliers och tävlar även internt med varandra.

I den nystartade SSA Contest Gruppen har vi beslutat att göra en satsning framåt med vårt HQ deltagande. Det speciella för HQ stationer är att de kan finnas på flera ställen inom sitt land. En bra möjlighet att aktivera flera stationer och många operatörer.

Vi arbetar på att i år få med de största svenska stationerna i ett samarbete som basen i satsningen. Vi hoppas kunna bygga upp ett nätverk för en rejäl HQ-satsning de närmaste åren och siktar såklart på en framskjuten placering.

Är ni en klubb med bra resurser som är intresserade av att delta? Hör av er till Johan, SA3BYC, som samordnar aktiviteten. Alla mina kontaktuppgifter finns i SSA’s medlemsregister och på QRZ.com

73 de Johan, SA3BYC

Detaljer

Börjar:
13 juli, 2019
Slutar:
14 juli, 2019
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

IARU

Plats

Hela Sverige