Aktuella aktiviteter
SK3BG träffas digitalt 31/3
tis 31 mar @ 19:00
SK5UM - årsmöte
sön 19 apr @ 18:00
SSA årmöte inställt
sön 26 apr @ 10:00
Distrikt-7 möte, inställt.
lör 13 jun @ 10:00

Nyheter

Ny web från IARU

Publicerat 30 januari, 2020

Efter en längre tids arbete släpper IARU en ny web. I linje med organisationen har IARU en global site (www.iaru.org) och här finns delarna för respektive region (R1, R2, R3) där region 1 blivit färdig först och nås på samma URL som tidigare:  www.iaru-r1.org/

Det är en omfattande förändring som är gjord med förhoppningen att det skall bli enklare att både få ut och hitta information. Mycket av den rullande aktiviteten bedrivs i kommittéer och arbetsgrupper (“Committees & WG”) och där skall information kunna hittas om olika intresseområden. Bland annat handböcker och bandplaner brukar vara av intresse. Det finns även en referensdel i menyn där tanken är att man snabbare skall komma till detaljinformation.

Ta gärna en stund och kika på hur det ser ut och var information av intresse finns!

Mats, SM6EAN
SSA IARU liaison
IARU website project manager

Så här skriver IARU Region 1 President Don Beattie, G3BJ bland annat om den nya sidan:

”This has been a major project for many in IARU and I want to place on record my sincere thanks to EC member Mats, SM6EAN who, as global project manager, has steered us to this result.”

Stort grattis till bedriften Mats!

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianNu bara timmar kvar – ta chansen och vinn!

Publicerat 17 januari, 2020

Uppdaterad 1 februari.  -Tävlingen avslutad.

Idag 31 januari är sista dagen för att ställa upp i vår slogantävling. Naturligtvis ska du vara med, om du nu inte redan sänt in ett förslag. För det här är populärt. Väldigt många medlemmar har hört av sig och visst är det ett fint pris. En Icom IC-705 här på bilden är värd femton tusen och blir din om du vinner tävlingen. Skicka in din slogan på: tavling@ssa.se

Observera att en slogan bör vara kort och kärnfull samt att det är ett förslag från varje deltagare som gäller. Läs om slogan på Wikipedia här.

På följande två länkar kan vi även hämta inspiration från två framgångsrika svenska sloganskapare här och här!

Läs mer om tävlingen här!

Lycka till!

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianIngen poströstning i år

Publicerat 9 januari, 2020

Valberedningen har per den 1 januari 2020 inte fått några motförslag till sitt förslag på kandidater till förtroendeposter inom föreningen SSA. Poströstningen avlyses därför och förslaget från valberedningen överlämnas till årsmötet 2020 för fastställande.

Valberedningen
SM0DZB Tore sammankallande

Valberedningens förslag finns HÄR

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-Christian36 nya tidningar från året som gick

Publicerat 4 januari, 2020

Under TIDNINGAR ligger det nu för år 2019 elva nummer av QTC Amatörradio och ytterligare 25 magasin från våra nordiska grannar. Allt finns tillgängligt för SSA:s medlemmar efter inloggning.

Isländskan kan vara en utmaning att förstå men visst får vi en liten inblick i vad som händer med amatörradion på ön. Finska SRAL med tidningen Radioamatööri har gett ut en svensk sammanfattning över de finskspråkiga artiklarna under 2019.

Du når deras sammanfattning på denna LÄNK. Om någon artikel intresserar särskilt, går det bra att begära mera information från SRAL:s svenska utskott här på deras mail.

En variant är att låta översätta tidningarna med den här servicen: LÄNK. Den automatiska översättningen skapar naturligtvis en hel del remarkabla svenska fraser men visst blir det ganska begripligt och bilderna finns med. Du hittar fler tips på de finska och isländska tidningssidorna.

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianFörsta numret av QTC år 2020 finns nu ute på nätet

Publicerat 30 december, 2019

Vi har många lediga dagar och även dagar som ligger i kläm med tillhörande låg aktivitet i produktion och distribution. Därför kan det dröja ett tag tills januarinumret av QTC dunsar ner i din brevlåda.

Som du ser finns det mycket intressant i årets första nummer och vi tycker att det kan vara passande läsning under helgdagarna. Vi har därför redan nu lagt ut den digitala upplagan av det här numret. För att i förväg kunna hämta tidningen loggar du först in som medlem och klickar därefter på denna LÄNK!

Trevlig helgläsning!

SM6ZEM Hans-Christian
Share

Av: Hans-ChristianGod Jul och Gott Nytt År

Publicerat 24 december, 2019

God Jul
och
Gott Nytt År
önskar
SSA

ssalogo_125x268

Photo: WD0M XYL

“Lugnet efter isstormen”, i Fritz Creek, Alaska
Foto: © Deborah Hannigan, WD0M XYL

SM5PHU Jonas
Share

Av: SM5PHU