Utbildningsmaterial

SSA säljer ett utbildningspaket innehållande böckerna Koncept för Amatörradiocertifikat och SSA Trafikhandbok.

Det är oftast praktiskt och trevligt att gå en kurs för att bli radioamatör. En lista över radioklubbar runt om i landet som bedriver kurser för amatörradiocertifikat [hittar du här]. Om du inte kan hitta en kurs som passar dig, kan du på egen hand läsa dig till de kunskaper som erfordras.

Allt du behöver veta för att klara provet för amatörradiocertifikat och mer därtill täcks av läroboken KonCEPT för Amatörradiocertifikat.

I SSA:s utbildningspaket ingår även boken SSA:s Trafikhandbok, som innehåller många praktiska och konkreta tips om hur du ska bära dig åt när det väl är dags att ge sig ut i etern med det nyvunna certifikatet.

Hur ser ett prov för amatörradiocertifikat ut?

SSA:s examenswebbplats finns övningsprov som du kan testa dina kunskaper mot. Du skapar själv en inloggning. Du kan vara anonym, men du behöver en fungerande e-postadress.

Hur köper jag utbildningspaketet?

Båda böckerna finns att beställa i tryckt format från vår onlinebutik SSA HamShop.

KonCEPT för Amatörradiocertifikat är även fri för vem som helst att ladda hem helt gratis på digitalt format [via denna länk]. En läsanvisning till 2:a upplagan av KonCEPT återfinns  också på samma plats.

Som medlem i SSA kan du utan kostnad hämta SSA:s Trafikhandbok på digitalt format. Inloggning till medlemssidorna finns här.

Utöver enskilda SSA-medlemmar tillåts även SSA-anslutna radioklubbar att i samband med utbildningsverksamhet ladda hem och distribuera den digitala utgåvan av SSA:s Trafikhandbok till kursdeltagare, även om de enskilda kursdeltagarna inte är medlemmar som i SSA.