SH7LH aktiv under fyrhelgen

Tänkte skriva en liten hälsning från oss i gänget som var i gång på fyrhelgen nere i Smygehuk.

Nu när alla har kommit hem och hunnit landa efter en underbart rolig helg, dock var den intensiv när konditionerna väl släppte igenom. Det har ju hunnit hända mkt sedan undertecknad skrev upp för cert i slutet på Nov 2022.

En sådan här morgonvy tackar man ju ej nej till (SM7WNM är fotograf). Det var en bra början på helgen med så vackert väder! Turen höll i sej och det regnade “bara” på natten. Full rulle med att rigga antenner på torsdagen när vi kom ner till Smygehuks fyr.

När vi på rekordtid satt upp våra antenner och börjat rigga radiostationerna så var det till att bekanta sej med antenner och banden som var tänkta att köras. Ibland så ville det inte, men det mesta lirade och vi var då taggade för att komma igång på fredagen.

Så på fredag drog vi igång efter en härlig frukost och humöret var på topp! Det som kom igång snabbast det var FT-8 stationen och så småningom kom det några SSB och CW-QSOn. Till sist blev det så pass bra väder så att vi kunde sitta ute, var ruggit och dimman hängde i luften på förmiddagen, därav ville vi ej ta ut komponenterna innan.

Helgen fortsatte i denna stilen, dock blev vi aldrig riktigt blöta när vi satt ute som tur var.

Iom vi satt synliga så kom det fram en del folk och var nyfikna, så vi förklarade vad vi höll på med och där blev flertalet trevlig pratstunder om än på både knaglig engelska och lite skoltyska.

Grillen blev använd mer än en gång, så mat-brist led vi iaf inte av 😁

Väldigt basic i utrustningsväg höll vi oss med.

Yaesu FT-897,991,2900.  en loop antenn, en dipol och två vertikaler och en liten vertikal för 2m.

Från v: SM7WNM,SA7BYQ, 2nd Operator, SA7CKQ, SA7JFN

Så till sist efter en mkt trevlig helg så var det dags att checka ut och bege sej hemåt.

Vi tackar för alla kontakter vi haft på ett eller annat vis, och så hoppas vi att det blir en ny fyrhelg till nästa år!

73 DE SH7LH Lighthouse hamradio crew  //SA7JFN

Author: SM7KOJ