Ring ut det gamla radioåret och ring in det nya radioåret!!

Vi hoppas att ni haft en bra jul och nyårshelg med många trevliga QSOn och god julmat.
Nu är det nytt år med nya utmaningar och spännande radioaktiviter. Nedan finner du ett axplock av aktiviteter under våren.

  • Vi börjar redan söndagen den 12 januari med en certifieringsskrivning hos SKØMG start kl 14:00. Anmälan att delta kan göras till ann.lundell@telia.com eller ulf@meiton.com
  • Täby sändaramatörer, SKØMT, startar en ny certifieringskurs på måndagar i Byängskolan i Täby, januari 2020. Kontakta Claes SMØMPV för anmälan, claes.carneheim@gmail.com
  • Tisdagen den 21 januari skall alla klubbledare reservera, för då är det dags för årets första KLUBBLEDARTRÄFF kl 18:30 hos SKØTM, Täby sändaramatörer i Byängskolan i Täby. Vi kommer att börja planera bland annat distriktsmötet i mars.
  • Söndagen den 22 mars planerar vi vårt DISTRIKTSMÖTE i DLØ. Mer information om plats och tid kommer och vi ser fram mot ett intressant program. Sedvanligt val av distriktsledare för DLØ kommer också att ske. Se separat annons i QTC.

Vi tycker också att det skulle vara roligt om många deltagare från distrikt 0 reser till SSAs ÅRSMÖTE i Östersund i april. Damprogram kommer att finnas så hoppas att många XYL/YL följer med.

PS Glöm ej att läsa reportaget i kommande QTC om vår ärtsoppemiddag i distrikt Ø i oktober, då Håkan Lans och Karin Enström höll två mycket intressanta föredrag.

WebSDR systemet på Kvarnberget är nu i gång efter ett uppehåll i höst. Mottagaren nås på SDR.SK0UX.SE:8073 och kan ha fyra samtidiga användare. Projektet har finansierats av SSA Distrikt Ø och är stationerad hos SKØUX på Kvarnberget, http://skØux.se/. Drift och underhåll skötas av SKØUX med hjälp av SMØMT.

GOTT NYTT RADIOÅR
Ann/SMØZEU och Sven-Erik/SMØWAV

Författare: SM0WAV