Senaste inläggen

Radio Nord revival 5:e september

På Vaxholms Kastell pågår under sommaren en utställning om Radio Nord, som i år fyller 60år. Söndagen den 5:e september har vi möjlighet att besöka utställningen och höra spännande föredrag från dom som var med på Radio Nord-tiden. Detta är ett arrangemang speciellt för radioamatörer i Distrikt 0. Planer finns att sända Radio Nord på HF och/eller FM under dagen….

Glad sommar

Nu närmar sig sommar och sol med stormsteg, med många tillfällen att köra radio ute i naturen. SMSS Svenska sjöar och SMFF Svenska Naturreservat är bra tillfällen att jaga diplom för sjöar och naturreservat. Hoppas vi hörs på banden. Och du – glöm inte att se över antennparken, nu är rätta tiden att kolla att vinterns slitage inte ställer till…

Ladda ner IOTA-föredrag

Claes SM0MPV berättade om det näst största aktivitetsprogrammet för radioamatörer. Det handlade om Island On The Air:s  (IOTA) historia, hur man skall göra för att kunna tillgodoräkna sig öar och hur man skall göra för att få aktiviteter från öar godkända för IOTA. Claes är checkpoint för IOTA i Skandinavien. Föredraget kan laddas ner IOTA-presentation_MPV.

Ladda ner WSPR-föredrag 2

Nu finns det möjlighet att ladda ner Ulfs SM5FXK spännande föredrag om WSPR och hur du bygger en egen beacon från grunden, i stället för att köpa färdiga grejor. Men tips ges även var du kan köpa färdig utrustning. Klicka här  WSPR_Föredrag 2_diy_beacon.

IOTA – amatörradions vandrande vålnad – 17:e maj

Claes SM0MPV kommer att berätta om det näst största aktivitetsprogrammet för radioamatörer. Det kommer handla om Island On The Air:s  (IOTA) historia, hur man skall göra för att kunna tillgodoräkna sig öar och hur man skall göra för att få aktiviteter från öar godkända för IOTA. Claes är checkpoint för IOTA i Skandinavien. Föredraget genomförs den 17:e maj kl 19:00, på…

Ladda ner WSPR-föredrag 1

Nu finns det möjlighet att ladda ner Mickes SM0EPX intressanta föredrag om WSPR. Klicka på länken WSPR SK0MM_23 “Stay tuned” för mer intressant information om WSPR. Onsdagen den 12:e maj kl.19:00 kommer Ulf SM5FXK att berätta om bygget av en WSPR-beacon sändare,  Gemensam inloggning är https://jitsi.sm2ampr.net/wspr Föredraget är en fortsättning på WSPR-föredraget torsdagen den 6:e maj.  

SSA årsmöte – Ann SM0ZEU rapporterar från mötet

SSA:s årsmöte gick av stapeln lördagen den 24 april, undertecknad närvarade som DL0. Mötet genomfördes med Morgan som mötesordförande. Ca 70 poströster hade inkommit förutom närvarande kallade nuvarande och blivande styrelsemedlemmar samt distriktsledare. Mötet gick av stapeln enl. plan med acklamation på punkterna. Jens Zander SM0HEV blev således vald till SSA:s nya ordförande. Han har tidigare varit presenterad i QTC….