SK3SSA på 80m i solstormens epicentrum

Fick nyss telefon från SM3EXM, Erik, i Sundsvall, som undrade om Bullen var inställd idag. Svaret var nej, Tomas, SA3UTS, som var dagens operatör kämpade på i motvinden (solvinden ..) och hade tagit emot 5 incheckare då. De flesta inom en 10 mils radie som nog var dagens normala utbredningsområde trots Tomas 6-700 watt uteffekt. Några två lite längre ifrån lyckades han faktiskt också få med.

Jag lyssnade på en SDR mottagare nord-ost om Östersund och där var Tomas i sina bästa stunder 43. Så nog har solstormen sista dygnen tagit effektivt död på mycket av kortvågen. Kan säga att jag lyssnade på SK2SSA via SDR mottagaren i Kalix och Bosse hade samma problem. Bosse fick ihop 7 incheckare med lite sufflering.

Om ni har missat kortvågsversionen idag så kan jag, om ni har utrustningen, hänvisa till SK3SSA ikväll på SVXlink Sundsvall, talgrupp 24033, klockan 21:00 som läses av Björn, SM3UQO.

Vi hoppas att Moder Sol kan lugna ner sig lite nu, dröjer ju till söndag den 26’e maj till det är dags igen. Då tar vi nya tag på vår vanliga QRG 3750. Om inget oförutsett inträffar så är det Peter, SA3XYZ, som är operatör.

Johan, SA3BYC, DL3

Ps. fick loggen från Tomas och ser nu att jag missade dagens DX. Det var Hans, SM3GDT, som tog sig in i loggen ända nerifrån Tallåsen och Letsbo. Bra jobbat Hans!

Author: SA3BYC