Uppdatering – SK3JR klubbkväll med föredrag om SvxLink

Jitsi mötet om SvxLink med rekord uppslutning!

Igår torsdag 3 februari hade Tomas, SA3UTS, arrangerat klubbens andra klubbmöte på Jitsi. Peter, SM5GXQ, berättade om SvxLink och hur det knyter ihop repetrar över hela SM. Finns redan ett antal igång i distrikt 3 och vi får väl hoppas att det kan hända något i Östersund också.

Deltagandet var rekordartat! Under kvällen räknade jag in 34 unika deltagare. När var vi 34 på ett klubbmöte på Teknikland senast? 29 hade angett sin anropssignal, medan 5 lagt ut namn. Kan tilläggas att det var signaler med från distrikt 3, 5, 6, 7 och SM0. Jättekul! En eloge till Tomas som dragit igång en Jitsi i klubbens namn.

Kvällens föredrag tog naturligtvis upp det mesta av kvällen och det var en hel del frågor till Peter som fick sina svar. Det verkar ju som det kan bli något här i trakten också under året. Det smids planer på flera håll och det vore ju kul om Östersund kom med i nätet.

Peter har en egen hemsida där han publicerar information om SvxLink. Titta gärna in där och läs mer:  http://www.granudden.info/sm5gxq.htm   Jag tar mig friheten att på oss deltagares vägnar framföra ett stort Tack till Peter för en mycket intressant presentation.

Johan, SA3BYC

Ps. Anders, SM3GT, nämnde att stationssignalen SL3ZV fyller 60 år i år. Han var med och drog igång den signalen 1962 nyss inflyttad till Östersund. Något för de som är ansvariga för signalen nu att lyfta fram? Finns ju ett rätt stort antal medlemmar i JR som även är FRO’are.

===============================================================
Torsdag den 3 februari kl. 19:00 inbjuds alla intresserade till SK3JR’s, Jitsikväll med föredrag.
Deltar som inbjuden gör Peter, SM5GXQ. Han berättar om SvxLink som knyter ihop repetrar över hela landet.
Ett nätverk som växer snabbt och borde vara intressant för oss i SK3JR också. Peter höll motsvarande föredrag förra veckan på SK3BG’s klubbkväll och det var mycket uppskattat. Missade du det så har du chansen igen. Mötet är öppet för alla och du loggar in på vår SK3JR Jitsi med adressen: https://jitsi.sm2ampr.net/SK3JR
73 de Johan, SA3BYC, vice DL3

Author: SA3BYC