Intressant föredrag om SvxLink på SK3BG

SK3BG hade igår 25’e januari ett väldigt aktuellt och informativt ”besök” av SM5GXQ, Peter. Ämnet var SvxLink som knyter ihop våra analoga repeatrar med modern teknik. Tekniken sprider sig nu mer och mer över SM. Peter är en mycket intressant och kompetent föredragshållare och gårdagen presentation var intressant för oss som var med.

Läs mer om SvxLink på Peters hemsida:  http://www.granudden.info/sm5gxq.htm     Peters föredrag ”Introduktion till SvxLink” som låg till grund för gårdagens presentation kan du läsa här: https://www.granudden.info/Ham/Repeatrar/Dokument/Sundsvall.ppsx

Jitsin öppnar ju stora möjligheter att vara med oavsett var man befinner sig geografiskt. Mötet hade 2 deltagare på plats i Sundsvall och ytterligare 27 via Jitsi. Själv är jag i Mellbystrand i SM6 och kunde igår delta trots avståndet. Jag var inte ensam, såg signaler som var från både SM3, 5 och ytterligare någon från SM6.

Tomas, SA3UTS, DL, har nyligen dragit igång en SK3JR, Jemtlands Radioamatörer, Jitsi. Torsdag den 3 februari har Peter lovat vara med och hålla sitt SvxLink föredrag. Om du missade presentationen igår? så har du snart chansen igen. Jitsi mötet är öppet för alla och du är välkommen. Inbjudan och länkar kommer inom kort här på D3 sidan och i kalendern.

Johan, SA3BYC, vice DL3

Author: SA3BYC