Amatörradiobesöksstationen SI9AM i Utanede säger TACK och ADJÖ!

Efter styrelsemötet i SI9AM ikväll är de nya ägarna till stationen SI9AM klara. Köpeskilling är inbetald, hyreskontraktet med hyresvärden klart och den nya föreningen Utanede Radioklubb bildad. De nya ägarna är SM5CVJ, Carl August Rasch och Roger Hellqvist. Roger är medlem i FRO Sollefteå och på väg att ta certifikat.

Återstår ett par styrelsemöten, ett extra och ett ordinarie årsmöte för att klara av de sista detaljerna och göra klart med upplösningen av SI9AM.

Vår styrelseordförande i SI9AM, Jörgen Norrmén, SM3FJF, har satt samman några rader för att Tacka för tiden som varit.  Som DL3 och styrelsemedlem i SI9AM vill jag lämna Jörgens brev och Tack för tiden som varit vidare till alla.

Självklart hälsar jag också som Distriktsledare Carl August och Roger och deras klubb hjärtligt Välkomna till gemenskapen här i SM3.

Åre 2020-12-06

Johan, SA3BYC, DL3

Jörgens brev ..

Amatörradiobesöksstationen SI9AM i Utanede säger TACK och ADJÖ!

Styrelsen för SI9AM beslutade under hösten 2020 om nedläggning av besöksstationen. Lönsamheten har under flera år varit dålig och efter att covid-19 pandemin bröt ut, har nästan all uthyrning uteblivit.

Glädjande kan vi meddela att radiostationen i Utanede övertas den 1 januari 2021 av den nybildade radioföreningen ”Utanede Radioklubb”. Styrelsen för SI9AM önskar Utanede Radioklubb stort lycka till!

Vid de två årliga större Thailändska festligheterna i Utanede den 19 juli och 23 oktober kan signalen SI9AM eventuellt höras på amatörradiobanden.

Styrelsen för SI9AM vill framföra ett stort TACK till föreningen SSA, alla besökande radioamatörer, alla som kört signalen SI9AM i Utanede och alla som sponsrat oss sedan invigningen av besöksstationen den 19 juli 2000.

Avslutningsvis kan vi meddela att signalen SI9AM övertas av Sundsvalls Radioamatörer, SK3BG. Den framtida administrationen av SI9AM QSL-kort, diplom m.m. fortsätter i SK3BGs regi.

Utanede 2020-12-06

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
Jörgen Norrmén
Ordförande SI9AM

 

 

 

 

Author: SA3BYC