Glad Påsk

Påsken i år blir inte som vi är vana vid. Begränsningar i resandet och sociala kontakter ställer till det för många.

En stor fördel med vår eminenta hobby är att den inte påverkas av alla virus som flyger omkring i luften. Just nu ska vi ju hålla mer än armlängds avstånd till våra medmänniskor för att inte onödigtvis sprida virusen vidare. Då har amatörradiohobbyn en stor fördel – vi kan träffa våra kompisar utan att utsättas för onödiga risker.

Så – hugg tag i micken och ropa CQ på någon frekvens som du inte vanligtvis håller till på. Vem vet du kan kanske till och med kan hitta något nytt land som du inte kört tidigare. Glöm inte alla spännande Contests som finns tillgängliga. Kolla i QTC-contestspalt eller här på hemsidan. För den som vill komma ut i naturen är ”rävjakt” en spännande tävlingsform.

Som ni säkert vet så är det många evenemang som är inställda.  Till dessa kan vi lägga Museum Ships Weekend Event 2020 som skulle ha avhållits den 6- 7 juni, samt distriktets klubbledarträff den 5:e maj.

Men misströsta inte, vi har många aktiviteter på G, som vi kan dra igång när situationen lättar. En av dessa är firandet av SK0TMs 60-årsjubileum, förhoppningsvis i september.

”Stay tuned” – vi återkommer

Ann SM0ZEU och Sven-Erik SM0WAV
DL0 och v DL0

 

Author: SM0WAV