Tage, SM7ALI har gått Silent Key med flaggan i topp.

Det är med stor sorg som vi tagit emot budet om att en kär vän, en radiokamrat och NOMIRA-vän har lämnat oss.
Tidigt tisdag morgon den 2 februari blev Tage SM7ALI, en 101-årig radioamatör, ”Silent Key” efter en kort tids sjukdom.

Tage Karlsson ,som 101-åring och radioamatör, blev något av en ”kändis” bara för några veckor sedan efter ett kort reportage i Sveriges Television. Kommentarerna var många och positiva, både från allmänheten och i amatörradiokretsar. Vilken utstrålning, så skärpt och så naturlig!

Ja han var sådan, vår vän Tage. Hans röst var klar, och med sin skånska accent kunde han berätta både om väder o vind, eller kommentera signal-styrkan på sin motstation. Radioteknik var inget problem. Var det något i hans IC735 som strulade, nog kunde han fixa till det.
Hans kära Hubert, katten gjorde honom sällskap, och vill gärna nosa på miken när Tage pratade. De var goda vänner.

Vi är många som följt Tage de sista veckorna i vår tanke och hoppades på
en snar bättring. Händer har knäppts, och vi har uttalat hans namn med en varm förhoppning om att snart få höra hans röst på frekvensen igen.
Det blev inte så, och vi sörjer tillsammans med hans närmaste familj.

Det kommer att vara få svenska radioamatörer, som genom några minuters TV reportage, lämnar så tydliga avtryck och intryck som SM7ALI. Ända bort till USA nådde berättelsen om denne man, som trots sin ålder, greppade mikrofonen och höll kontakt med sina vänner. Han var inte isolerad i sin trevliga stuga, radiovågorna förde hans röst över land och hav.
Tage lämnade oss med flaggan i topp, men minnet av SM7ALI kommer inte att lämna oss:
Tage, Rest in Peace!

SM7BUA/Mats

Author: SM7HZK-DL7