SK7RN – Radioweekend & Field-day på Station Linné, 9-11 augusti 2024

Radioweekend på Öland

           Klicka på logotypen för att läsa mera om stationen.

Välkommen till en field-day på Station Linné, andra veckoslutet i augusti, 9-11/8.

Forskningsstationen har visat mycket stort intresse för den samhällsnyttiga verksamhet som vi radioamatörer bedriver. Vi har därför blivit inbjudna att tillbringa ett helt veckoslut på stationen, som ligger någon kilometer söder om Skogsby.

Arrangörer är SK7RN och SK7CA, samt Station Linné.

Initiativtagare och värd är Station Linné. Aktiviteten arrangeras i samverkan mellan Kalmar Radioamatörsällskap (KRAS) och Ölands Radioamatörer.

Vi förenar nytta med nöje.

Vistelsen ger oss möjlighet att visa upp vår fantastiska hobby, samtidigt som vi får en möjlighet att umgås, grilla – och köra radio.

Föredrag.

Vi kommer att hålla ett par presentationer inom området krisberedskap och radiosamband vid kris. Det är just detta som man från Station Linné visat stort intresse för, och man kommer att göra reklam för detta inom sina egna kanaler. Vi återkommer med mer detaljer om dessa aktiviteter, när detaljerna kring dessa är klara.

Radioaktiviteter.

Som brukligt på en field-day, tar vi själva med oss egen utrustning och kör portabelt. Då det saknas ”antennträd” – får man antingen sätta upp vertikaler, eller ha med sig mast. Stationen ligger högt. dvs bra läge för VHF/UHF/SHF.

Det kan också bli någon praktisk byggövning. Eventuellt kan det bli någon ytterligare organiserad aktivitet. Vi återkommer om detta.

Samtidigt blir det ett utmärkt tillfälle att visa upp olika delar av vår spännande hobby för andra besökare, inte minst ungdomar.

Grilla och umgås.

Vi tänder upp grillen och intar medhavd mat och dryck. Här får vi en chans att umgås – inte minst mellan medlemmar i SK7CA och SK7RN.

Övernattning

Stationen driver ett vandrarhem, med 6 enkelrum och minst 6 dubbelrum. De har varit vänliga nog att ge oss fina rabatter. Rummen är preliminärbokade för oss fram till mitten av juli, så det finns all anledning att inte vänta för länge med sin bokning. Först till kvarn gäller.

Enkelrum:         640 kr/rum/natt
Dubbelrum:     840 kr/rum/natt
Frukostbuffé:  100 kr/person/dag
Stationen bjuder på slutstädning och handdukar/sängkläder.

Bokning av rum sker till adressen  .

Ange följande uppgifter (obligatoriskt) – du behöver också ange att du deltar i amatörradioaktiviteten.
  • Namn
  • Mobil
  • E-postadress
  • Hemadress
  • Antal nätter (datum)
  • Bekräftelse på om du önskar lakan och om frukost ska läggas till.

Faktura skickas per e-post. Avbokning kan ske en vecka i förväg.

Det går också bra att komma med husbil. Det finns inga regelrätta ställplatser, och vi kan inte reservera platser i förväg – först till kvarn gäller även här.  Tältcamping är dock inte möjligt på området. Blir det fullt så finns det ställplatser i närheten, t ex vid Arontorp.

Utöver detta får vi tillgång till den stora konferenslokalen med plats för 50 personer, ett välutrustat boendekök samt självfallet trädgården. Det finns några stora grillar som vi tänder upp för gemensam tillagning på eftermiddag/kväll.

Observera att du behöver ta med dig egen mat och dryck. För boende på vandrarhemmen erbjuds frukost mot 100:- tillägg.

Author: SM7KOJ