Från loppisen på SK7OL…

Efter flera års väntan och några helgers förberedelser, så var det äntligen dags att slå upp portarna till radioloppis hos Åby Radioklubb SK7OL i Klippan, Skåne.

Det hade blivit lördag morgon den 9/10 2021, och klockan närmade sig 0800. Engagerade klubbmedlemmar samlades för att göra några sista förberedelser. Två husbilar stod redan på parkeringen och förväntningarna på dagen började redan ge sig till känna. Vägvisningsskyltar sattes upp utmed Väg 21 och från köket började kaffedoften att spridas. Morgondimman började att lätta och solen gav sig till känna. Limmared Radio & Data AB anlände vid kl 0900. Vi hade iordningställt ett eget rum för deras verksamhet, och rummet fylldes snabbt med intressanta prylar. I god tid före öppningsdags anlände också FRO som hade bokat ett bord för försäljning. Utanför samlades nyfikna radiointresserade för att vara på plats när portarna slogs upp kl 1000. På den förberedda parkeringen för bakluckeloppis hade en entusiast från Halland kommit för att bli av med lite radioprylar. Antennarrangemanget som var monterat på bilens tak fick många nyfikna blickar.

Prick klockan 1000 öppnades dörrarna till loppisen. Det gick till som det brukar när en loppis öppnar, d.v.s. många intresserade strömmade samtidigt in för att göra sina första fynd. Tack vare Covid 19 hade vi haft lång tid på oss att samla ihop massor med komponenter, tillbehör och radioapparater. Både klubben själv, FRO och några medlemmar hade loppisbord inne i klubbstugan. Uppslutningen var god och vår stora parkering blev snabbt överfull, vägen utanför Agentastället fick under några timmar mitt på dagen fungera som parkering, vilket i sig var ett angenämt problem. Gissningsvis var det runt ett 75-tal personer som hittade till oss. På borden kunde man hitta allt från antenner, radioapparater av alla de årsmodeller och för att inte glömma den mängd med radiorör som vi lyckats samla ihop. Man kunde se många radioamatörer med ett leende på läpparna som kände att de gjort fina fynd att fylla sina egna junkboxar med. De som inte ville ha begagnad utrustning kunde göra ett besök i Limmareds tillfälliga filial där det var uppdukat med allt från de senaste riggarna till kabel, antenner och kontakter i alla de former.

För de hungriga fanns det enklare tilltugg som kunde avnjutas på vår tillfälliga ljugarbänk på gräsmattan utanför klubblokalen. Där återupplivades många gamla minnen med hjälp av gamla fotoalbum och minnen.

Sammanfattningsvis blev det en mycket lyckad dag, med fantastiskt väder och många glada amatörer.

Nästa år hoppas vi på att passera 100 besökare. Och att det kommer ännu fler försäljare till en av SM7’s största radioloppisar. Även närliggande amatörradioklubbar är välkomna att höra av sig för deltagande i en gemensam loppis på Agentastället nästa år.

Om du vill bli medlem i en aktiv radioklubb med egen klubbstuga, och goda förutsättningar för radioaktiviteter, mer info finns på vår hemsida, www.sk7ol.com, och Facebook.
Du är också välkommen att kontakta SM7KOJ / Jan Emanuelsson vice ordförande 070-717 42 38 eller SA7SAP / Stefan Nilsson kassör 070-575 07 42 för mera information.

För Åby Radioklubb / SK7OL
Jan Emanuelsson
Stefan Nilsson

Lite bilder från dagens loppis.

Author: SM7HZK-DL7