SK5BN – Öppet hus 16 September 2020

Bild Mapio.net – Klicka på bilden för historia

SK5BN – Norrköpings Radioklubbens verksamhet har legat nere under hela våren och vi startade upp höstens verksamhetsår med fyrdagen under slutet av augusti nere i Mem. Nu är det dags för nästa aktivitet som genomförs den 16 september.

 

Luftvärnstorn – Katrineholm (Bild Google maps)

Klubben inbjuder till ett öppet hus vid klubbens nyaste tillskott, tornet i Katrineholm. Vi har fått ta över ett mycket intressant QTH i Katrineholm. Det är ett gammalt luftvärnstorn nära centrala Katrineholm som bjuder på fri sikt i alla riktningar samt goda möjligheter till att köra radio. Det finns utrymme i två plan för samvaro och radioutrustning samt en rejäl mast med allsköns antenner redan monterade. Har finns utrymme för att växa i radiointresset och för medlemmarnas experimentlust. Vi ordnar med samåkning från Norrköping för de som önskar och vill men det går bra att köra ända fram till tornet. Vi öppnar 18:00 och tänder en grill för lite utspisning av besökarna. Jag hoppas många av er kan och vill komma och besöka denna spännande plats.

 

För att hitta till denna plats tar man väg 55 till Katrineholm. När man närmar sig orten kommer man fram till en rondell, där tar men vänster in mot Katrineholm. Vägen heter Eriksbergsvägen. Efter ungefär 3 km kommer en väg in till höger som heter Åsliden, kör in där ca 150 m så är du framme. Vi kommer lyssna på 145.275 simplex för guidning samt R0:an om den är i drift vid tillfället. Positionen är 58.98840 16.21351

 

För hjälp med samåkning, meddela styrelsen på styrelsen@sk5bn.se

Som avslutning vill jag uppmuntra dig att hålla ett öga på vår hemsida SK5BN.SE. Där kommer inom kort ett inlägg om läget på R0:an och hur styrelsen tänker inför höstens verksamhetsår.

73 de SA5JAR/Andreas

 

 

Författare: SM5YRA