Sommarhälsning och kallelse till Klubbledar träff

Nu närmar sig sommaren i DL0 med stormsteg!
Vi kan nu alla börja meka med våra antenner hemma eller på våra sommar QTHn. Sjäv kommer jag cirkulera mellan Vaxholm,Värmdö och Gotland.

2m Ant som ska upp på taket vid sommar QTH SM-1 "Tung"
2m Ant som ska upp på taket vid sommar QTH SM-1
”Tung”

Jag planerar en klubbledarträff den 27 augusti troligen på Byängskolan i Täby. Påminn Era klubbar att skicka 1 eller 2 representanter. I agendan kommer ungdomsverksamhet, kommande amatörradiokurs, marknadsföring, field day 2016, men framför allt klubbgemenskap i Dl0 att tas upp. Jag menar att det är viktigt i ett distrikt med många klubbar att man delar med sig av spännande aktiviteter och program. Personligen skulle jag vilja göra radioverksamheten till en familjeangelägenhet. Hur får vi med fler XYL/YL? Vi får se om det hinns med under min tid. Separat kallelse och agenda kommer att skickas ut till klubbarna. Hör gärna av Er till mig om Ni vill delta och inte tidigare har fått kallelse.
Vad händer mer i DL0? Den 15 och 16 augusti är det Lighthouse weekend arrangerad av bl.a. SK0QO och SK0ZA. Håll utkik efter separata annonser.
TSA efterlyser programförslag till SSAS årsmöte senast 2015-12-01. Se TSAs hemsida eller QTC och börja fundera redan nu. Här skulle det väl passa med ett inslag från kvinnliga radioamatörer ?!
Tyvärr har jag ett dåligt knä och skall genomgå en knäledsplastik i höst, men jag hoppas kunna hälsa på någon eller några klubbar om Ni vill ha besök. Hör av Er i så fall.
Skicka gärna någon somrig radioamatörbild att pigga upp denna sida med!
Jag önskar Er alla en riktig skön sommar, 73 de SM0ZEU/Ann Lundell

Author: SM0ZEU