SM0ZEU Ann Lundell ny distriktsledare

SM0DZV, Karin Enström, SM0ZEU
Ann SM0ZEU längst till höger, med Tore SM0DZB och dåvarande försvarsminister Karin Enström.

 

Vid extrainsatt distriktsmöte i samband med Gålö fieldday valdes Ann Lundell, SM0ZEU, till distriktsledare i distrikt 0.

Ann är radioamatör sedan halvdussinet år tillbaka och yrkesverksam som läkare i Vallentuna.

Många av oss känner igen Ann från fjolårets radiodag på Vaxholms kastell, där hon mycket förtjänstfullt stod för värdinneskapet. Läs Anns egen programförklaring här nedan.

Jag heter Ann Lundell, är 56 år gammal och läkare i Vallentuna.

Min första kontakt med amatörradio var för 10 år sedan då jag träffade SM0OTX (min man) som har varit aktiv sedan 1981. För 10 år sedan förstod jag inte vidden av denna hobby…

Jag kom jag tidigt med till Eskilstunamässan.

Vilken enorm samling av framför allt män med ett sånt genuint intresse för RADIO i alla dess former

Min egen ”radiokarriär” började 2011 då Gunnars och min gemensamma vän (idag) SM0ZEX skulle segla med sin båt till Väst Indien och ville då ta amatörradio certifikatet hos SK0MT. Jag tänkte då att det är lika bra att utmana sig själv med att prova på något helt nytt. Sagt och gjort, jag anmälde mig till kursen. Snabbt hade jag nämligen insett att skulle man orka leva med en inbiten radioamatör bland master och radioapparater så var det bara att kasta sig in i leken.

2012 var jag plötsligt med i gänget som SM0ZEU och samtidigt medlem i SSA och SK0MT.

En IC-7000 installerades snabbt på mitt lilla arbetsrum hemma, och på mitt landställe en FT‑897D för att SM0OTX och jag skulle kunna ha QSO under tiden vi var särbo. Det är lättare att charma en radioamatör via radion än över en mobil!

Min första större radioaktivitet tillsammans med Er var vår Radiodag på Rindö Redutt, där jag var en av cateringansvariga samt deltog i planeringen av evenemanget.

Nästa stora händelse var förstås Vaxholms radio 100 år, Radiodagen på Vaxholms Kastell 2014, där jag var med bakom kulisserna hela året före, korresponderade med vår huvudtalare dåvarande försvarasminister Karin Enström samt ansvarade för catering och inte minst efterfesterna!!

Min ambition som DL0 fram till SSAs årsmöte 2016 är att ha ett par DL0-möten med representanter från de aktiva klubbarna i distriktet. DL0-gänget måste bli ett sammansvetsat gäng, som delar med oss av våra aktiviteter, utvecklar hobbyn i tiden och föryngrar medelålder!! Rekrytering bland våra unga är viktig för att allt radiokunnandet och dess utveckling skall fortsätta in i framtiden.

73 de Ann Lundell / SM0ZEU

 

Author: SM5PHU