Rapport från SK0TM – SSA:s Besöksstation på Tekniska Museet i Stockholm

SK0TM - Entre

Det var rätt mycket ”vanlisar” som besökte museet 2023-12-27 då det var jullov så många är lediga så mina planer att städa i schacket och inventera repeatrar i distrikt 0 gick om intet (jag hann dock testa några repeatrar).

3 sändareamatörer kom och hälsade på och berikade stämningen.
Vi körde både 2Meter, C4FM kortvåg (mest 80- och 20meter).

En ung besökare Lukas hade en bekant till sin pappa som var radioamatör så de kontaktade honom som genast sprang ner i källaren och rotade fram en handapparat så det blev ett QSO (om än knappt hörbart) med Lukas som secon operator.
Jag är nästan säker på att Lukas kommer höras på banden om ett par år och radioamatören får hjälp av Lukas pappa i helgen att sätta upp antenner så det var riktigt kul igår!

För ett par veckor sedan var SA0AQN på plats och lämnade en DMR-radio (Donerad av SM0YRP och RCX-gänget) så om tid finns kommer vi även finnas QRV där och även om det är upp till dåvarande operatör gissar jag att 240 är talgruppen vi lyssnar på.
Stort tack alla inblandade för donationen!

För er som inte känner till SK0TM så finns den på Tekniska Museet i Stockholm.

SKØTM – amatörradiostation


Om ni kommer och hälsar på: Meddela gärna i receptionen att ni ska till ”Amatörradiostationen”. Det är viktigt att museet förstår att vi är relevanta!

SK0TM - Entre
SK0TM – Entre

Tanken är att den ska vara bemannad Onsdagar 17:00-20:00 och Lördagar och Söndagar men vi har svårt att bemanna den så meddela mig om du är intresserad!
Vi hörs på banden!
sa0bmc DL0

Author: SA0BMC