Inför sommaren – vad händer i distriktet

Här kommer lite radiorelaterade tips inför sommaren.

Radio Nord
Vaxholms Fästnings Museum arrangerar en intressant utställning om Radio Nord under perioden 22 juni till 16:e augusti. Läs mer här.
Utställningen handlar om Radio Nord som sände från en båt på internationellt vatten utanför Stockholm under 16 månader åren 1961–1962. Stationen sände populär musik varvat med bland annat korta nyheter. Men etablissemanget var inte förtjusta. Stationen var kommersiell och myndigheterna kunde inte kontrollera innehållet. Sändningarna måste därför upphöra och som en reaktion startade Sveriges Radio, Melodiradion.

Karantänspyssel
Södertörns Radioamatörer har en intressant och informativ hemsida med bland annat karantänspyssel, SK0QO.

WebSDR mottagaren på Kvarnberget
WebSDR-mottagaren är nu i drift på Kvarnberget. Du når den på enklast genom att klicka här.

SK0RMT multimode repeater
SK0RMT är en multimode repeater som stödjer följande FM, D-Star, C4FM och DMR. Repeatern är lokaliserad i Täby och drivs av SK0MT.

Möten
Klubb- och distriktsmöten är ju inställda, vi räknar dock med att återkomma efter sommaren eller när situationen klarnat, med förslag på datum för dessa. För närvarande är det oklart om rymdeventet i samband med 60-årsfirandet av SK0TM på Tekniska Museet kommer att kunna arrangeras. Vi återkommer när situationen klarnat.

Lokaltrafiknät i distriktet
På den gamla SSA-hemsidan fanns en lista över lokaltrafiknät i distriktet. Planer finns att uppdatera den och publicera den på en separat sida. Under tiden kommer här en kortare inte komplett version:
Onsdagar: 09:00 Täby Sändaramatörer 3728. På kvällen? Huddinge Radioamatörer 145,450
Torsdagar: Skärgårdsringen 145,775 (-600kHz, 77Hz)
Fredag:  Huddinge Radioamatörer 20:00 29,150, 144,325
Lördagar: 08:00 144,300

 

 

 

 

 

Author: SM0WAV