Glad sommar och presentation av nya radioamatörer

Sommaren närmar sig med stormsteg. Just nu kan jag konstatera att det verkar vara goda konditioner på 80m, men dåligt på andra band. Glöm inte att kolla in på vår nya sida med lokaltrafiknät. Stay tuned och kör hårt i sommar!

Vår plan är att presentera nya radioamatörer i distriktet. Nedan följer presentation av några av de som klarade skrivningen i juni:

Ernesto Figueroa, SA0EFO

Jag arbetar som säkerhetskonsult och blev nyfiken på amatörradio vid ett besök på Tekniska museet för ett antal år sedan. Det tog flera år innan jag bestämde mig för att ta radioamatör, främst för att jag hade för mycket annat på gång. I slutet på 2019 tog jag beslutet att jag skulle gå kursen och surfade runt lite och hittade SK0QO som skulle ha kurs. I början på året tog jag mig ut till klubbhuset och signade upp mig som medlem och köpte loss utbildningsmaterialet. Måste medge att det var betydligt mer än jag räknat med. Min initiala tanke var att det kan ju inte vara mycket mer än marina VHF certifikatet. Ack vad jag bedrog mig, redan första sidan i utbildningsmaterialet fick mig att undra vad jag gett mig in på. Nåväl har man gett sig in i leken får man leken tåla, av oss 9 som började var det bara jag som slutförde och jag skrev upp 1 juni. Ängslig väntan i nån dag sen kom beskedet. Check! Tur å jag har köpt HF rigg, VHF/UHF stationer och antenner samt byggt ett radiorum. Jag finns ute och lyssnar rätt ofta just nu, ligger oftast och lyssnar på klubb-repeatern på R3x.

Marc Meunier

Hej, jag heter Marc och går första året på gymnasiet. Jag har under senaste tiden lärt mig mer om radio och hur de används. Både min morfar och min mamma har cert, så vi är nu 3 generationer som får sända. Det ska bli kul att testa en ny hobby.

 

Author: SM0WAV