Resultaten klara för NRAU-Baltic contest 2021

Resultaten för årets NRAU-Baltic contest som hölls den 10 januari är nu klara. Årets tävling bjöd på hög aktivitet på bägge trafiksätten CW/SSB med fina konditioner på det förstnämnda, SSB gick betydligt sämre.

Som vanligt gick topplaceringarna i landskampen till våra vänner i Baltikum, Lettland/YL vann med Litauen/LY tvåa (blott 2000 poäng efter YL) och Estland/ES trea. SM kom poängmässigt en bra bit efter på femte plats.

Individuellt vann ES5TV bägge trafiksätten, på CW har vi Ingo/SM5AJV (SE5E) på en hedrande andraplats, snyggt! Bäste SM efter Ingo blev SM2CEW på 17:e plats. På SSB var även där SM5AJV bäst i SM med en 27:e plats, topp 30 består i stort sett enbart av YL/LY/ES vilket visar hur konditionerna skiftade mot vår favör under förmiddagen.

Hemsidan för testen, gjord av ES1TU, innehåller massvis av intressant statistik. Det skickades in loggar från 183 stationer på CW samt 179 SSB, flest loggar kom från LY. Totalt aktiverades 84 regioner (eller vad det benämns i respektive land) i testen och flest loggar kom faktiskt från Västra Götaland med 10 insända, bäst i SM blev Uppsala som vi hittar på sjunde plats. Minsta distriktet i SM (Gotland) blev med fyra deltagare faktiskt 33:a!

Ett stort grattis till alla fina placeringar och tack för att ni var med och körde, aktiviteten i NRAU-Baltic har ökat rejält de senaste åren!

NRAU-Baltic går det att läsa mer och även se och höra då YL3JA, årets organisatör av testen, på ett föredömligt sätt går igenom resultatlistan i ett filmklipp.

 

 

Author: SM1TDE

Radioamatör sedan 1989. Dagligen aktiv på telegrafi. Medlem i FOC och SSA. Sektionsledare HF sedan januari 2021. Född 1972.