Återträff för nylicensierade hos SK5AA = 6/4

Lördag 6 april inbjuds alla som tagit licens de senaste åren till en återträff på VRK. Ändamålet är att följa upp hur långt man kommit med sin amatörradiohobby och så långt det är möjligt försöka hjälpa de som har problem att komma vidare.

Vi samlas och fikar tillsammans och sedan fyller vi dagen med olika aktiviteter utifrån hur många vi är och vilka behov som deltagarna har. Du som redan känner att Du vill vara med får gärna höra av dig och berätta vad Du vill prata om. Det är ju bra om vi i förväg vet hur många vi blir så att fikabrödet räcker åt alla.

Vi håller säkert på över lunchen så det kan vara en god idé att ta med egen lunch. I köket finns ju tillgång till mikrovågsugnar och annat som du kan behöva för att värma din medhavda lunch.

En aktivitet som redan är inplanerad är att Bosse, SM5CJW under ca 1 timme kommer att demonstrera datorprogram-men LTspice – ett elektronik-simuleringsprogram och Eagle – ett CAD-program för schemaritning.

Fler erfarna klubbmedlemmar utöver Bosse, Kai och Donald kommer givetvis också att behövas. Var bussig hör av Dig om Du kan medverka. Några olika intresseinriktningar bör ju vara representerade.

VRK = SK5AA

KÄLLA = eQRZ + SM5ACQ

Author: SM5YRA