YOTA-aktivitet med SH9YOTA

YOTA-aktivitet från SVARK

Drygt 600 QSO kördes med signalen SH9YOTA under helgen 6-8 december från SVARK:s klubbhus i Axamo utanför Jönköping när ”Youngster On The Air” inbjöd till weekendläger för unga radioamatörer.

SA7GGO Gustav, medlem i SVARK var den som organiserat helgen med radio- och teknikaktiviteter. Radioklubben SVARKs klubbhus med radioutrustning och antenner gav ungdomarna fina möjligheter att vara aktiva på olika band. Ett uppskattat inslag var teknikpass, där man fick jobba praktiskt med lödkolv och avbitare för att bygga ihop en enkel byggsats.

Operatörer under helgen var förutom SA7GGO också bl.a. SA6BET Wilhelm och SA5YCL Claudia. Hon är utbytesstudent från Tyskland där hon aktiverar signalen DC2CL Ett intressant QSO blev en kontakt på 20 meter med en VE station som körde QRP med 2,5 watt. SH9YOTA körde med TS590 och ett ACOM slutsteg med ca 400 watt och en yagiantenn.

Under december månad aktiverar unga radioamatörer över hela världen signaler med suffixet -YOTA. Den som hamnar i loggen hos tillräckligt många YOTA-stationer kan få ett diplom genom YOTA. Mer info finns på  www.ham-yota.com/

Text och bild Mats SM7BUA


Bild 1 SA6BET Wilhelm en av operatörerna under YOTA helgen.  
Bild 2 och 3 SA5YCL Claudia blev en uppskattad operatör på kortvågsbanden.
Bild 4 SA7GGO, Gustav i teknikrummet startar upp bygget av en QRP station.

DL7 (SM7HZK) Bo
Share