Vi hade kul!

Nu har SSAs årsmöte– TSAs Radio Event gått av stapeln förra helgen i Täby. Vilken lyckad helg det blev! Det är verkligen roligt när många arbetat länge och hårt för att denna helg skulle kunna gå av stapeln i bra lokaler med ett brett program, bra cafeteria, många utställare, lotteri med fina vinster, trevlig samvaro, festlig bankett och slutligen ett bra årsmöte som avslutning på söndagen.
Det som är givande och bra med ett sånt här möte är att man jobbar tillsammans inom klubben, distriktet och SSA. Särskilt tack till SK0QO och SK0ZA som hjälpt oss i TSA. Jag vill också tacka släktingar och ungdomar, som ställt upp helt frivilligt. I nr 6 av QTC kommer en sammanfattning av hela helgen. Jag hoppas att alla kommer att läsa den för det fanns mycket på programmet och även om man var där hann man inte med allt. Längta och läs!
Milo Dahlman kvinnlig ensamseglare inledde i aulan med sin spännande och vackra, bitvis regniga, seglats parallellt med sejouren om Ampernet.
Mitt uppdrag i TSA tillsammans med Viktor SA0BYA var cafeterian. Men en punkt som jag själv haft som distriktsledare i DL0 är att göra amatörradion till en familjehobby och därmed aktivera XYL/YL. Jag fick den stora glädjen att anordna detta medföjlarprogram, XYL/YL-program tillsammans med Viktor SA0BYA. 18 damer från många delar av Sverige anslöt till detta lyckade evenemang. SYLRAs representant i Sverige Kerstin, SM5EUU har gjort en fin sammanfattning av dagen. Tack Kerstin!
http://bengtsson.bz/Radiosidor/SSA16/index2.html .
Det gladde mig och TSA att ICOM/SRS så generöst bidrog med vinster till “dam-lotteriet” (Ett lotteri med en vinstplan som kunde attrahera medföljarna-XYL/YL). Första pris var en ICOM ID51E, dualband+D-star. Nisse, SM0MRS, XYL Inga hade lyckan att vinna denna radio. Kul att en dam vann! Vinstpengarna kunde sponsra medföljarprogrammet bl.a.
Jag och Sven-Erik, SM0WAV, vice dl0, arrangerade ett möte på Vaxholms kastell på fredagen för SSAs alla distriktsledare för att utbyta erfarenheter och idéer. Lära känna varandra helt enkelt. Alla 8 distrikten var där. Speciellt roligt att Niklas DL7, lyckades klämma in endast detta möte mellan sina flygresor.
Vi planerar regelbundna kontakter troligen via Skype tillsvidare.
Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg som Ni kan läsa mer om i QTC 6 samt så småningom på SK0MTs hemsida, www.sk0mt.net

73 SM0ZEU/Ann

XYL/YL gänget

XYL gänget

 

 

 

 

 

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share