“Toppmöte” 26-27 September

”Toppmöte” i Sollentuna den 26-27/9.

Jag skriver nu från sjuksängen. Min knäplastik den 23/9 gick bra. Sven-Erik/ SM0WAV bevakade distriktsledarmötet i Sollentuna i helgen. Det var ett ambitiöst gäng vad jag förstår. Sven-Erik har skickat ut en liten sammanfattning till klubbledarna i distriktet. Vi kommer att rapportera närmare på nästa klubbledarträff blir hos SK0ZA den 12/11 kl 18.30 på Tegeluddsvägen i Stockholm. Separat inbjudan kommer.

Vi måste utse en störningskordinat. Troligen kommer en informativ artikel om störningar framöver i QTC. Håll ögonen öppna. En repeatersamordnare behövs i distriktet. Tacksam för förslag. Likaså behövs förslag till valberedning för distrikt 0.

Mötet gav mig backning för att jag kallar aktiviteter för familjemedlemmar, XYL/YL möte. Men ärligt talat en kvinnlig radioamatör har med all säkerhet en partner som är radioamatör, men en manlig radioamatör har ofta en partner/fru som inte är amatör. Dax för en enklare licens för de som vill starta upp hobbyn försiktigt, men ändå har en hel rigg hemma via sin partner.

PTS kommer att se över certifikatproven och komma ut med nya instruktioner för provförrättarna. Vi behöver kanske några nya provförrättare i distriktet? Södra sidan har ju några, men norra sidan har väl endast en?

Snart är väl södra sidan igång med sina kurser och går allt vägen blir det kanske en kurs på norra sidan i vår.

Den 29 och 30/10 blir det ”nattvandring” på Vaxholmskastell i 1942s anda ”Bli Spion för en Kväll”. Det kommer att bli radiosändningar med CW och radio pejlning på plats! Hör av er om några kan deltaga-

Slutligen vill jag uppmana de grupper, som bildades på klubbledarträffen att komma igång med sina ”utredningar” och förslag.

Den 12/11 skall vi ses och diskutera detta.

73 de SM0ZEU/Ann/DL0

 

 

SSA:s styrelse & DL gänget

 

 

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share