Dela med dig av hobbyn

Det ligger i allas vårt intresse att bevara amatörradiohobbyn. För att klara detta behövs en kontinuerlig tillströmning av nya sändaramatörer och att de som provar på hobbyn stannar kvar och behåller intresset. I dagens samhälle, som fylls av alla möjliga intressen och andra sociala medier, så riskerar vi annars att försvinna i bruset.

Som redan aktiva sändaramatörer är det lite av vår plikt att hitta, fånga upp och “kroka fast” intresserade människor i vår omgivning. Det behöver inte innebära så mycket mer än att svara på frågor, om sådana dyker upp, visa för barnbarnen, vänner och bekanta vad vi, eller just du, håller på med. Varför inte göra en hemsida, blogg, facebookgrupp eller liknande? Försök vara öppen och lyssna in din omgivning. Var trevlig och behjälplig mot våra nya kompisar på banden, som inte är lika erfarna.

Som klubb har man kanske resurser att medverka på olika lokala evenemang, mässor och liknande.

Man kan såklart orda mycket om detta ämne och mycket är säkert självklart för de flesta. Marknadsföring och intressespridning kan ske på väldigt många olika sätt och ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

SSA tar naturligtvis tacksamt emot tips och idéer på hur vi tillsammans kan sprida intresset för radiohobbyn.

Share