Sommar,Sommar,Sommar…

 

Än har kanske inte sommarvärmen infunnit sig, men vi byter kanske qth eller sätter upp våra portabla stationer på ett mysigt ställe Varför inte införskaffa en färgglad drake och skicka upp den med en antenntråd. Detta kan bli ett kul event även för era anhöriga.

Fyrhelgen i juni gick bra. Spana in på www.sk0qo eller www.sk0za s hemsida för närmare rapporter.

SK0TM meddelar att de tyvärr inte har bemanning på radiostationen i juli och augusti, vilket innebär att stationen kommer att vara stängd för allmänheten.SM0UGV./Bengt tar gärna emot nya operatörer.

Sk0UX arbetar vidare på DL0s SDR radio, DL1000 skall dras ut i skogen nu i sommar och en GAP titan vertikal antenn skall sättas upp. SM0W/ Teemu är projektansvarig. Vi väntar med spänning på att få ip adressen on line.

SK0MT har avslutat sin stora certifieringskurs på 24 deltagare. 17 skrev skrivningen nu i vår varav 11 har klarat sig. Några valde att skriva i höst. Av de som körde var de fler som endast körde på de kluriga elsäkerhetsfrågorna, vilka tippar över dem på omtenta av teknikdelen. Nytt certifieringstillfälle arrangeras i början av september på SK0MT. Kontakta sm0zeu@ssa.se om Du v ill hänga på.

Några glada svenska radioamatöre från DL0 drar ner till Friedrichafen, The international Amateur Radio Exhibition den 14-16 juli. Även SSA kommer att vara representerad där. Vi ser fram emot en rapport i QTC.

För den glada amatörer som har Gotlandssemester och vill vara med på DL1s fielday på östra Gotland vid Hangre bodar den 26 juli, kontakta SM0OTX/Gunnar eller GRKs ordf Anders via sm1irs@grk.se. Det är magiskt vackert där.

Boka redan nu, vår stora DL0 fileday på Gålö den 2 september. Mer information kommer att finnas i QTC. Massor med kul aktiviteter är planerade av våra Stockholms klubbar. Ta gärna med Era anhöriga för det kommer att finnas möjligheter till tipspromenader, lek och bad mm

Nytt för i höst blir en CW kurs, som kommer att gå både på söder och norr i samarbete med FRO. Intresset har visat sig vara mycket stort. Vid frågor kontakta Tore/ sm0dzb, Lasse/sm0oy eller Lasse/ sm0fdo.

Avslutningsvis bifogar jag en bild på vad som hänt med min bilantenn. Antennen har suttit på bilen i 2 år, kopplat till en IC 5100. Radiodelen av radion ligger i bakluckan. När vi tog ur radion ur bilen visade det sig att antennkontakten på radiodelen såg ut enl bifogad bil. Helt oxiderad pga att vatten har tagit sig in i coaxkabeln från själva antennen. Passa på att kolla Era egna antenn anslutningar, blir sommarens tips!

Jag kommer att förflytta mig mellan mina olika QTHn i Östersjön/skärgården under sommaren, Kanske QRV 3,765 MHz, 22.00 SNT. Vice DL0 hittar ni i Värmland/sm4-land om Ni har tur på samma frekvens.

Glad Solig Härlig Sommar önskar SM0ZEU och SM0WAV

Bild på koaxanslutning IC 5100

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share