Sol, vind och vatten

Sommarn som vi längtar efter är här. En del har nu hänt i slutspurten inför midsommar. Den 2 juni hade vi säsongens sista klubbledarträff, som arrangerades uppe hos FRO i Norrtälje. Vi hade tur med vädret, grillade korv och sedan ett bra möte. En allmän Field Day har vi börjat fundera på till 2017. Möjliga platser kan vara Gärdet eller Tekniska museet. Innan dess finns det tankar om att prova på att delta på Hobby mässan i Kista.

Den 11 juni hade SK0TM operatörsmöte med ett 20-tal deltagare. Nya operatörer hälsas alltid välkomna. 2500 challengepoäng är i hamn liksom South Sandwich (land 338 av 339).  AMPRnet arbetas det vidare med. Man beslöt att ha en utbildningskväll en onsdag i höst. Mer om detta senare.

Den 18 juni är det familjeevenemang på Gålö arrangerat av SK0QO. Se SSAs kalender, Bulletinen eller www.sk0qo.se

Den 19 juni går sista certifieringsprovet av stapeln i Byängskolan i TSAs klubblokal i Täby.

Nu önskar jag Er alla en riktig skön radiosommar med trevliga QSOn från Era  sommar QTHn, D-star kontakter på vägarna eller spännande antennprojekt i naturen. Förresten varför inte besöka SK0TM, SSAs visningsstation på Tekniska museet. Själv kommer jag delvis att vara i mitt sommar QTH i Stockholms skärgård och delvis tillbringa min tid i SM1-land, som vanligt

 

Glad Midsommar, 73 de SM0ZEU, DL0, Ann

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share