INFO från SSA…..

 

SSA årsmöteshelg 22-24 april med utställning och föredrag

 

Årets största amatörradioträff arrangeras i år i samband med SSAs årsmöte i Täby utanför Stockholm. Lördagen den 23/4 är det utställning och föredrag med inriktning mot amatörradio. På lördagskvällen kommer vi att kunna avnjuta god mat och underhållning på banketten. Under banketten kommer även dragning att ske i de två årsmöteslotterierna. Vinstlistorna är mycket omfattande i år. På söndagen arrangeras SSAs årsmöte. OBS glöm inte bort den traditionella välkomstpuben på fredagskvällen.

 

På utställningen kommer alla viktiga leverantörer av amatörradioutrustning att finnas på plats. Detta är ett bra tillfälle att handla det Du saknar! Flera ideella organisationer finns också med.

 

Medföljarprogrammet (XYL/YL program)kommer att göra en utflykt till Carl Eldhs ateljé i Stockholm, i samband med utflykten kommer deltagarna att äta lunch.

 

Paneldiskussionen kommer att handla om hur radioamatörerna kan stötta civilsamhället med samband vid extraordinära situationer. Paneldiskussionen leds av Calle SM5BF, med inledningar av representanter för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Post- och Telestyrelsen (PTS), Civilförsvarsförbundet, SSA, FRO, KTH och Svenska Universitetsnätet (SUNET).

 

Paneldiskussionen och workshopen inleds med ett föredrag av Lars-Göran Uddholm, brandchef i Södertörns Brandförsvarsförbund och av landshövdingen i Västmanland utsedd till räddningsledare vid skogsbranden i Bergslagen sommaren 2014. Uddholm skötte sitt uppdrag föredömligt och ställer nu upp i många sammanhang med att redovisa sina erfarenheter. Vi är mycket tacksamma att Lars-Göran kunde och ville ta sig tid att komma även till oss och ser fram mot ett fängslande föredrag i en brännande fråga.

 

Boka denna super helg amatörradions tecken, i Täby den 22-24 april. Det kommer garanterat bli kul!!! Du kan läsa mer på årsmötessidan – http://www.sk0mt.net/ssa2016

73 de Ann SM0ZEU och Sven-Erik SM0WAV

DL7 (SM7HZK) Bo
Share