INFO från SK7BQ…

c4 raddningstjanstLördagen den 14 september medverkar klubben på Räddningstjänsten i Kristianstad där man håller Öppet Hus. Flera föreningar kommer att visa upp sig och en av dessa är Kristianstads Radioamatörer SK7BQ.

Vi kommer utöver att visa upp live körning på såväl kortvågsbanden som VHF/UHF med demo av FM och DMR repeaterkörning, spela upp SSA:s film “Amatörradion i den nya tiden” på en repeterande slinga, på en 30″ bildskärm.

Då det f.n. endast är två (2) medlemmar som har anmält sig till denna för klubben så viktiga PR-satsning, ber vi om att ytterligare några medlemmar ställer upp! Vore bra om någon kunde ta på sig att dokumentera denna aktivitet med ett antal foton, ännu bättre om vi även kunde få till en filmsnutt att visas på hemsidan etc.

Välkommen med din intresseanmälan nu, till Ewe SM7BHM

echolinkVår förening har ett antal medlemmar som bor långt utanför vår FM-repeater SK7BQ/R:s täckningsområde. Vi undersöker nu intresset för att bilda en grupp som gör det möjligt även för dessa att använda sig av vår fina men dåligt utnyttjade repeater.

En av flera möjligheter är att installera ett gränssnitt för Echolink men det finns även andra vägar att göra detta möjligt. Är du intresserad av att deltaga i en projektgrupp som arbetar med denna fråga? –Anmäl ditt intresse till webbmaster

aprs world 4inKlubbens APRS-node SK7BQ-2 har nu gått i stabil drift som Digipeater under ett antal år. Vi diskuterar nu om att göra en i-gate, dvs att ansluta noden till Internet för att göra den helt oberoende av att det finns tillgång till andra noder att länka till/från.

Är du intresserad av att deltaga i ett sådant projekt? Hör av dig till webmaster så pratar vi vidare om det.

https://www.sk7bq.com/

 

DL7 (SM7HZK) Bo
Share