http://sdr.sk0ux.se:8073 GOD JUL o GOTT NYTT ÅR

Här kommer en efterlängtad julklapp till alla radioamatörer i DL0! (och övriga distrikts radioamatörer förstås)
Distrikt 0 har fått sin SDR radio i luften, tack vare ett idogt arbete från gänget på “berget” SK0UX radioamatörer!! 🙂
Initialt var det ett jobb att få fram alla delar till stationen (för låga priser eller gratis), där jag får tacka många enskilda för gåvor eller arbete med att hitta vad vi behövde, allt från kablar, batterier, förvaringslådan till skogen och inte minst hitta vår GAP-antenn etc. Dessutom skulle en Amper-net länk också upprättas mellan radion i skogen och UXs QTH . Projektgruppen valde en kiwi-SDR, som Teemu/Sm0W inskaffade med hjälp av SSAs projektpengar.
Efter detta blev det ett hård arbete för SK0UX killar att dra ut grejerna i skogen, hitta rätt träd, montera antenn mm Resan har varit lååång. Nu på slutet har killarna haft problem med ström försörjningen på grund av att strömfallet i vår långa kabel på 600 m. Tyvärr är komponenterna i KIWI-radion också känsliga för låga temperaturer under 0. Mer om detta kommer i QTC under våren.
Killarna i SK0UX, jag och Sven-Erik önskar Er många goda lyssnar stunder under julhelgen. Själv tycker jag att det är roligt att få upp radion i min mobil allt i min IPad.
Nu önskar jag Er en fridfull jul med nära och kära hemma eller i etern.
Sedan sparkar vårterminen igång och då önskar jag mig av ER i julklapp att ni blir duktiga på att dela med Er av Era aktiviteter i klubbarna, så jag kan föra in alla trevliga händelser i vårt kalendarium. Det har inkommit efterfrågan på bättre kalendarium!
TSA startar sin nya certifieringskurs den 14 januari -19 kl 19:00 i Byängskolan. Platser finns kvar. Anmälan till mig ann.lundell@telia.com.
Vår första klubbledarträff i DL0 blir den 21 februari i FRO Grimstas lokaler. Kallelse kommer förstås i god tid, men lägg datumet på minnet.
GOD JUL ocg GOTT NYTT ÅR
önskar vi ER
Ann/SM0ZEU och Sven-Erik/SM0WAV

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share