Höstterminen börjar Nu!

 

Vad händer då i DL0?

Vi gratulerar SK0TM som har gjort en lyckad mottagning av bilder från ISS den 3 aug 2019 och förärades med ett nytt diplom. Se SSAs hemsida eller SK0TMs hemsida. SK0TM söker nya entusiastiska operatörer till onsdagar respektive helger på tekniska museet. Kontakta Bengt/SM0UGV om Du är intresserad (bengt@satco.se)

Den 15 augusti går en rest tenta för radioamatörcertifikat i SK0MTs lokaler i Byängskolan i Täby klockan 19:00. Anmälan görs till Ulf/SA0MEI  ( ulf@meiton.com).

Den 17 augusti till 18 augusti är det dags för fyrhelg på fyrskeppet Finngrundet vid Vasavarvet. 7S0SFJ aktiveras av operatörer från SK0QO och SK0ZA. Alla radioamatörer, oavsett klubbtillhörighet, är välkomna att komma förbi och köra lite radio.

Onsdagen den 21 augusti är det kårens dag på KTH. SK0BU kommer att ha ett eget tält, antingen utanför kårhuset eller framför KTH entrén. Man planerar att sätta upp en HF rig och en HF antenn. Förhoppningsvis kommer AMPRNet även att vara där. Radioamatörer är välkomna att demonstrera amatörradio eller köra CW. Ansvarig är Andreas/SA0CAD.

Den 7 september ordnas en ”radiosegling” med vedjakten Sofia Linnéa. XYL är varmt välkomna också. Färden utgår från Stavsnäs med hopp om att färden når Bullerön med besök på Zorn och Liljefors museet. Lunch och kaffe ingår samt givetvis möjlighet att köra radio. Priset är 1500 kr per person. Anmälan görs till Gunnar/SM0OTX (g.tornqvist@telia.com) Det blir en minnesvärd familjedag i radions tecken! Först till kvarn…. (Sofia Linnéa har en fin hemsida)

Nästa klubbledarträff i distrikt 0 går av stapeln den 12 september kl 18:00 i SödRAs klubbstuga (SK0QO). Särskild inbjudan kommer.

Den 21 september planeras i DL0 en heldagsutflykt till Enköpings radio med guidning. Notera redan nu i almanackan.

Stockholms Läns Radioamatörer håller en amatörradiokurs med start 5/10-19. Det blir totalt 10 kursdagar fördelat på 5 helger. Kursen kommer att gå i SK0MGs klubblokal, Vargvägen 12 i Västerhaninge. Ansvarig för kursen är Erik Zalitis/ SA0EZS. Mer info och anmälan gör via mail till Erik (erik@zalitis.se).

Glöm ej bort att Sk0UX kör sitt öppna hus varje torsdag från kl 19:00 uppe på Kvarnberget. Ni har väl ej glömt bort SM0s SDR-mottagare på Kvarnberget, http://sdr.sk=ux.se: 8073.

SK0MM har fått upp sin repeater på Ingarö, men skall nu bl.a. fixa kaviteter mm Förhoppningen är att projektet blir klart i höst enligtl Tomas/SA0JLZ

Om Ni vill ha med någon info på denna sidan kontakta gärna mig/SM0ZEU, Sven-Erik/SM=WAV eller Ulf/SA0 MEI (Ulf@meiton.com)

För övrigt har kan jag meddela att jag nu är gift med SM0OTX 🙂

73 SM0ZEU/Ann

 

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share