Hej tomtegubbar,hej radiogubbar slå på radion….

Ja nu är Ni väl alla igång med julförberedelserna, julhälsningar och jul QSOn !
Det har dock hunnits med en del radioaktiviteter på klubbarna.
På SK0TM, SSAs besöksstation hade man operatörsmöte den 2/12. 34 operatörer närvarade på Tekniska Museet, för en genomgång av årets händelser och vad som komma skall.
Mötet började med presentation av Lennart Larsson SM0ZT, som gick bort den 29 aug vid 93 års ålder. Nekrolog fanns i QTC nr 11. Gunnar Lövsund SM0BYO hälsades välkommen som ny operatör.
Dx-läget: på 6 m har de kört 97 länder, det 10:e DXCC-bandet är således inom räckhåll. Vidre har TM gänget kört 388 länder av 339 möjliga. Endast Bouvet Island 3Y saknas. En annan programpunkt var de nya digitala moderna, som beskrevs av Pekka Tjernlund, SM0WHL.
Björn SA0BXI berättade om Ampernet, där SK0TM beräknar att få igång en parabolslinga vid årsskiftet. Dessutom lyckades man vid detta tillfälle fullteckna tjänstgöringslistan för onsdagar kl 17–20 och helger kl 11-17 fram till maj månad. Tack Bengt SM0UGV för informationen.
SK0MG och SK0QO har haft två skrivningstillfällen så vi får välkomna och gratulera ett gäng nya sändaramatörer. Nämnas kan att en resttenta kommer att gå av stapeln hos SK0QO i början av 2018.
SK0UX räknar och klurar på vår SDR-radio. Antennen är ihop kopplad och ett träd i skogen är utsett och förberett så det går långsamt framåt men vädret arbetar emot oss. Jag hade hoppats på att vi kunde ha haft igång radion under julhelgen, men ack…..
CW-kurserna på norr och söder kämpar på. Jätte roligt, men träning krävs har jag förstått!
SK0MT, TSA, har haft ett trevligt 40-års jubileum, Luciafirande och jobbar nu på sin kurs, vilken startar den 15/1-18. Över 20 deltagare är anmälda. Det är så häftigt, grattis.
Tekniska högskolans radioklubb hade Luciafest den 5/12.
Hoppas att alla klubbar kan vara representerade på klubbledarträffen i januari, som går av stapeln hos SK0MT denna gång. Separat inbjudan kommer.
Tack för mig, nu skall jag slå in några klappar!
73 de SM0ZEU/Ann

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share