Händelserik Höst

Händelserik höst

Vi får börja med att gratulera SödRa klubben, som i år slog publikrekord på sin radioloppis i Handen. Det var en verkligen lyckad dag i strålande höstväder. Jag fick också tillfälle att tala med DL3. Han berättade om ett spännande ungdomsradioprojekt i några mellanstadieklasser i sitt distrikt, vilket kommer att presenteras närmare på SSAs årsmöt och i QTC.

Vice DL0/Sven-Erik,DLO/Ann o DL3/Hans

DL0+DL3

TSA, Täby Sändaramatörer har arbetat för högtryck med ett samarbete med fästningsmuset på Vaxholms kastell, nattvandring i 1942 års spionanda den 29-30 oktober . Se vidare www.vaxholmsfastning.se. Det blev bland annat spännande radiopejlingar efter spioner, som sänder hemliga meddelanden. Ett roligt familjeevent på höstlovet. En bra ide även för radioamatörer att ta med sina barn och barnbarn till. Mer om detta kommer förhoppningsvis i QTC med bilder. Nedan SM0OTX vid utprovning av en tidsenlig radiopejl, samt SM0DZB:s RX från Lancaster bombaren.

SM0OTX

GT + Pejl

SM0DZB Tores “Lancaster RX”

Tores Lancaster radio

Snart är det dax för vår andra klubbledarträff den 12/11 kl 18.30 hos SK0ZA på Tegeluddsvägen. Vi har ett digert program vill jag lova ! Glöm inte att anmäla Era klubbrepresentanter. Vi bjuder på en bit mat för de som önskar. Hör av Er senast 9/11 till mig enl kallelsen.

SK0QO kommer att lära oss mer om hur ”ettor och nollor pratar med varandra”. Den 4/11 går en föreläsning av stapeln, DMR-Dstar-Fusion . Se vidare www.sk0qo.se

SödRa klubben har en pågående certifieringskurs, där tentamen blir den 6/12. Efter debatten hur provförrättningen skall gå till kommer jag att närvara eller vice DL0, Sven-Erik enl önskemål från SSA. På Gotland har man redan jobbat på detta sätt.

TSA planerar för en ”radiokurs” under våren med start den 19/1-16, måndagar i TSAs klubblokal i Byängskolan . Jag skall vara ”kursvärdinna”, välkomna att höra av Er om någon önskar delta.

Just nu är jag i SM1-land och har träffat DL1 och vice DL1 hemma hos Rickard och Christina förstås.Det är mycket givande att träffa andra distriktsledare o utbyta erfarenheter. Jag funderar på att ha en distriktsledarträff fredagen dagen före årsmötet….

SM0ZEU och SM1CQA

DL1+DL0 151103

73 de SM0ZEU

 

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share