Grisfest för drabbade från flera länder….

SK7BQ står för sambandet denna dag och har planerats tillsammans med SM7BUA/Mats.

Namnlös

 

Södra. Bengt Nilsson bjuder för nionde gången in cancersjuka barn till grisfest – och en oas av glädje. Uppemot tusen personer beräknas komma.

Bengt Nilsson fick den 15 oktober 1993 beskedet att fyraåriga dottern Anna hade leukemi. Under en period hade hon mindre än 25 procents chans att överleva – och han var beredd att göra allt i sin makt för att hon skulle kämpa ännu lite mer.

– Så jag frågade henne vad hon önskade sig mest i livet. ”Jag vill ha en grisfest, eftersom dagen när farfar hade grisfest när han fyllde 60 år, var den roligaste i mitt liv”, svarade hon. Så jag lovade att jag skulle ha en grisfest för henne, säger Bengt Nilsson.

Sedan dess har många år gått och Bengt Nilsson har tillsammans med en mängd funktionärer och arbetsgrupper hunnit arrangera åtta stora grisfester på sin gård Piledahl i Skåne för tusentals cancersjuka barn.

Den nionde tillställningen är i september i år. Inbjudna är bland annat barn, som behandlats för sjukdomen 2014–2015 på Barn- och ungdomssjukhuset i Lund, och deras familjer. Dessutom kommer drabbade barn med familjer från Stockholm, Uppsala och Umeå, Polen, Litauen, Vitryssland och Ukraina.

– Det kommer att vara en oas av glädje. Det här handlar om de små solglimtarna, som är så essentiella, som kanske gör att medicinerna tar lite bättre. Glädje är en av kuggarna i barncancerbehandlingen, säger Bengt Nilsson.

Under grisfesten får barnen delta i flera roliga aktiviteter, som att åka i halmfyllda vagnar efter traktorer, åka motorcyklar och titta på polis- och brandbilar. Det blir också musikframträdande, besök av hemlig gäst och servering av griskött.

Bengt Nilssons dotter Anna är i dag friskförklarad.

Gå in på denna länk och läs mer på SK7BQ,s hemsida:

http://www.sk7bq.com/index.php/verksamhet/radiosamband/48-grisfesten-i-killhult

//DL7 – 7HZK

 

DL7 (SM7HZK) Bo
Share