GOTT NYTT RADIOÅR 2019

 

1 januari 2019, nu sätter vi igång det nya radioåret.

Hoppas att Ni har hunnit lyssnat på DL0 s SDR radio uppe hos SK0UX! Här kommer lite input från SM0JZT och mig.

  1. Öppna länken http://sdr.sk0ux.se:8073 i en webbläddrare. Precis som framgår av infon på hemsidan så fungerar inte Internet Explorer (IE) men väl Edge som ju är efterföljaren till IE. Alla andra WEB-läsare fungerar. Att köra från telefon och läsplatta fungerarv också men blir svårare pga storleken på displayen.
  2. Artikel i QTC som berör CATSYNC där man kan ”synkronisera” en lokal sändtagare med KIWI-mottagaren. QTC Nov 2018. Den finns att hämta och läsa från hemsida: https://radio.thulesius.se/wp-content/uploads/2018/12/qtc_1811_CATSYNC_sm0jzt_ver_01.pdf

Observera att det är en  fördröjningen mellan det man hör i mottagaren från SK0UX och det man hör lokalt i den egna mottagaren.

Kör man CATSYNC så använder man radio:n VFO-ratten  för att byta frekvens. Lyssna gärna på mellanvågen, som är mycket störningsfri.

  1. Användandet av mottagaren framgår av ”manualen” som länkas från radiosidan:

http://www.kiwisdr.com/quickstart

  1. Några enkla förklaringar ”hand havanden”! (tyvärr är bilden lite suddig)

Än en gång tack till projektgruppen under ledning av  Teemu SM0W och radiogänget på SK0UX som lagt ner mycket tid på att få igång denna radio.

Första registrerade radioaktiviteten i DL0 är kursstart för radiocertifiering hos SK0MT den 14 januari 19:00. Cirka 15 deltagare är anmälda. Jätte kul tycker vi.

SK0MG hade en certifieringsomgång i början av december och alla deltagare på tentan klarade sig!! Bra jobbat!!

Första KLUBBLEDARTRÄFFEN blir den 21 februari hos FRO Grimsta. Kallelse kommer. Vi kommer att planera årets radioaktiviteter i distrikt 0. En del arbetsgrupper är redan tillsatta och måste komma igång med sitt arbete 🙂

Jag önskar be Er alla om att skicka in alla roliga aktiviteter Ni planerar i Era klubbar till mig, så jag kan publicera dem så att fler kan ha möjlighet att delta.

DISTRIKT 0 I SAMVERKAN — AMATÖRRADIO coolt i tiden!

Denna text har skrivits klart under lyssnade på den vackra Nyårskonserten från Wien.

GOTT NYTT ÅR

73 de Ann/SM0ZEU

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share