Fyrskeppshelg, ILLV 19-20/8 start 0001 UTC

SK0ZA och SK0QO kommer traditionsenligt att bemanna Finngrundet vid Vasavarve på Djurgården i Stockholm. Denna helg aktiveras signalen 7S0SFJ, men gänget kommer att smygstarta med signalen 8S0ZA. Riggning av stationerna sker på fredag em. Inträdet är gratis på Finngrund och isbrytaren St Erik denna helg. Läs mer på SK0ZA.se respektive SK0QO.se Det kommer eventuellt om vädret tillåter att finnas ett tufft gäng med 50 % XYL operatörer ute på Grönskärs fyr utanför Sandhamn på em den 19/8, QTH locator J099MG.

Glöm ej Distrikt 0´s  fielday i samverkan på Gålö den 2/9. Det kommer att bli hur kul som helst för amatörer men även för medföljarna så klart. Vi är fullriggade med projekt för detta event. Se separat annons i QTC. Min slogan för övrigt,

AMATÖRRADIO–Coolt i tiden!                                                                                                             Distrikt 0 i samverkan, ________

Det är dags att anmäla sig till ny certifieringskurs på södra sidan av Stockholm i regi av SK0QO. Gå in på deras hemsida och passa på att hjälpa någon att komma igång med radiohobbyn.

För de som gick vår kursen hos SK0MT (TSA) och körde på någon liten del har möjlighet att skriva om tentan den 19/9 kl 18:00 i TSAs lokal. Teemu, SM0W är examinator och jag, SM0ZEU bisittare. Givetvis är andra personer en våra kursdeltagare välkomna att skriva. Hör av Er till Teemu eller mig i så fall.

Slutligen för stunden vill jag bara säga att SM1-land är inte så tokig. Jag hade en jätte trevlig Fieldday även i år med DL1, Rikard Wärff den 26/7 ute vid Hangre bodar. Vi blev både intervjuade i Gotlands radion och var med i stor artikel i Gotlands Tidningen 31/7. Roligast av allt var att Vi hade besök från DL0 av SK0ZA medlem, Per och hans Christel.

Nu måste jag ladda för Fyrhelgen!!! Sov Gott och 73 de SM0ZEU

 

 

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share