Första mötet som DL0 blev med QO´s ordförande.

Ann SM0ZEU första spontana DL0 träff blev med SK0QO:s ordf. SM0FDO/Lasse i Småland/Aneryd.
Se min DL0 sida.

Denna regniga och kalla sommar lämnade jag mitt sommar QTH på Tofta, Gotland för att gå på kalas utanför Gränna i Örserum. Med mobil lotsning från Emmaboda av SM7FDO/Lasse, där SM0OTX och jag gjort en snabb visit, kom vi i hällande regn till Lasses sommar QTH utanför Aneryd. I det varma köket stod doftande kaffe och Toscakaka på bordet.
Vi pratade om den kommande klubbledarträffen den 28/7 där utbildningsfrågan kommer att diskuteras. Fördelar och nackdelar med gemensamma kurser, vikten av kurslokalens lokalisation mm. Vi alla bör vara överens om att förutsättning för rekrytering är utbildning och repetitionskurser.
En Nattvandring kommer att arrangeras av Vaxholms kastells fästningsmuseum i 1942 spion anda. TSA är tillfrågad att delta den 29 och 30 oktober. FDO/Lasse ombads genast att boka datumen för eventuell CW demonstration på en av SM0OTX/Gunnars BC348 & ART 13 från just 1942! Föreningen ”Öra och Öga” kommer att föreläsa enligt museet. Kul om Vi blir ett gäng , som kan sluta upp kring detta evenemang.
Innan vi rasade iväg till vår fest visade FDO/Lasse oss hans sommars vackra fynd…….en CW nyckel (manupilator) i topp kvalité.
Tack för kaffet Lasse!

SM0ZEU/ Ann Lundell/ DL0

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share