DL1 & DL0 träffades för en fika stund på Tofta /SM1 i Juli

SM1CQA + SM1ZEU Tofta 201507

> DL1 och DL0 plus XYL hade en pratstund på Tofta över en kopp kaffe med bullar och kakor! Gotland imponerar då man redan kommit långt med planerna kring SSA:s årsmöte 2017 på Fårö. Jag och SM1CQA Rickards hustru Kristina var mycket eniga om att skall vi kunna få radioverksamheten att växa och föryngras måste alla XYL/YL uppmuntras till att känna att hobbyn är en familjeangelägenhet.

> Damerna måste tycka att det är skoj med QSO:n i tid och otid, kablar här och där för att inte tala om antenner av olika slag, som täcker in balkonger och tomter. Den nya generationen har då kanske lättare att få ett intresse för amatörradion. Jag och Kristina kommer att ha ett XYL/YL möte och aktivitet både på årsmötet 2016 och 2017.

> Som ganska ny radioamatör måste jag imponeras av SM1CQA/Rikards liv fyllt av radioaktivitet på hobby plan samt professionellt och militärt. Jag hoppas innerligt att det blir en spännande radiohistoriskt anekdotisk tidsresa som föredrag på årsmötet 2016! Som distriktsledare för DL0 och DL1 diskuterade vi utbildning och examinering!

> Väl mött amatörer och XYL/YL 73 de SM0ZEU/Ann

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share