Distrikt 7

Bockebodaträffen

Publicerat 2 mars, 2014

Kristianstads Radioamatörer SK7BQ och FRO Kristianstad SL7ZYP genomför årets stora Bockebodaträff den 14 juni. Platsen är Soldathemmet Elmetorpsvägen 12, Kristianstad.
På programmet
Föredrag – Utställare – Loppis – m.m.
Karta finns här.
Bilder från 2013 års träff finns här.
Video finns här.
För bilder och video ansvarar SK7BQ och SL7ZYP
För info och bokning, kontakta Ewe SM7BHM på epost eller på telefon 070-529 2441
Välkomna önskar Kristianstads Radioamatörer SK7BQ i samarbete med FRO Kristianstad SL7ZYP

SM7DZV Erik
Share

Av: SM7DZVScouter och radioamatörer i utökat samarbete

Publicerat 28 februari, 2014

Besök av SM5DXR, Christer Lindberg, Västerås, i mitten Erik Nyberg, SM7DZV, ordförande i Ölands Radioamatörer och till höger scouten och blivande radioamatörer Filip Karlsson

Ölands Radioamatörer och scouterna på Öland  ökar sitt samarbete. JOTA-aktiviteterna är tradition sedan många år och under senare år hjälps föreningarna åt i fler sammanhang. Vid julskyltningen i Borgholm på Öland, visade Ölands Radioamatörer upp sin hobby i Scouternas monter på Storgatan i staden. Radioklubben har under det senare året också fått möjligheter att genomföra sina möten i scoutkårens klubbstuga, Borgholm.

Text och foto: SM7NJD, Åke Johansson

SM7DZV Erik
Share

Av: SM7DZVSVARK-nytt om nya klubblokalen och räckviddsberäkning på nätet

Publicerat 20 februari, 2014

För cirka två år sedan fick Södra Vätterbygdens Radioamatörer, SVARK, inte fick sitt hyreskontrakt förlängt med Jönköpingskommun. Detta ledde det till stor uppmärksamhet. Ingemar SM7RIN beskriver i en utförlig artikel i senaste SVARK-Nytt , hur klubben arbetat för att skapa dagens nya klubblokal.
Ur samma SVARK-nytt passar vi också på att klippa en intressant artikel av Magnus SM7UGO om VE2DBE:s vågutbredningsprogram.

“Jag har skrivit om VE2DBE:s fina gratisprogram för täckningsberäkning, Radio mobile, tidigare (SVARK nytt 3-2010). Nu mera finns även en webbaserad version, Radio mobile Online [1]. Den är något förenklad och begränsad men fullt tillräcklig för att göra uppskattningar av täckningsberäkningar för amatörradio. Perfekt om man till exempel ska köra radiosamband i okända trakter, eller vill jämföra olika QTH:n. För att kunna använda sig av webbversionen så behöver man skapa ett konto genom att göra en enkel registrering där man anger ett användarnamn och en mailadress. Tack vare att man detta kan man spara sina simuleringar och komma åt dem vid ett senare tillfälle. Nedan är ett exempel på en uppskattning av SK7RGI:s täckning mot en mobil station.”

Här är länken till VE2DBE

 

 

SM7DZV Erik
Share

Av: SM7DZVKristianstad: Radiokurs för nybörjare

Publicerat 17 januari, 2014

Nu blir det en kurs för Radioamatörer på SK7BQ i Kristianstad. Start den 5 februari klockan 19:00. Vi bor på Fäladsgatan 6B bakom MacDonalds. Köp kursmaterial från SSA. För frågor ring Leif SM7NCI 044-70680, E-mail sm7nci(a)gmail.com.
VÄLKOMNA
73 de leif SM7NCI

SM7DZV Erik
Share

Av: SM7DZVProtokoll från D7-mötet på Öland

Publicerat 30 september, 2013

Protokollet från D7-mötet i Algutsrum är klart. Klicka här för att ladda ned pdf.

SM7DZV Erik
Share

Av: SM7DZV
Share