Distrikt 7

Eksjö Radioklubb Nytt julbak…

Publicerat 29 november, 2015

Jullimpor
(3 st om 1kg/st )
Ingredienser :
75 g Jäst                                                   
Till pensling:
1 L Filmjölk 3%                                        1 dl Vatten
1/2 kg Brödsirap mörk                           1 tsk Brödsirap
2 msk Pomeranspulver
2 msk Salt
1 msk Fänkål (stött)
800 g Vetemjöl
800 g Grovt Rågmjöl

Gör så här :
Sirap och kryddor kokas samman under omröring så att det blandas (låt svalna)

Värm Filmjölken lite och blanda i de sammankokade kryddorna, viktigt att deg- spadet
håller ca 37 grader innan jästen blandas i degspadet. Vispa samman noga så att jästen löser sig .

Blanda det grova rågmjölet med vetemjölet noga i en stor degbunke och häll på degspadet , arbeta
degen tills den är jämn och fin.
Jäs i 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den igen till en lång limpa dela i 3 lika delar .
Forma de 3 delarna till runda limpor ca 25 cm i diameter. Lägg limorna på plåten i sick sack för att dom
ska få plats alla 3, använd bakplåtspapper på plåten. Låt jäsa 30 min på plåten.

Pensla 3 ggr under gräddningen efter 20 min, 40 min, 60 min.

Grädda i 55 till 60 minuter i 200 grader / 175 grader i varmluftsugn.

Limporna är goda till att doppa och till sillen mm.

Lycka till SA7CIS /Sören i Sjunnen

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)



Fler recept från SA7CIS och Eksjö Radioklubb…

Publicerat 26 november, 2015

BODO-KAKA
Ingredienser
2 Ägg stora eller 3 små
3 dl Strösocker
175 g Smör eller margarin
2 tsk Vaniljsocker
3 tsk Bakpulver
4½ dl Vetemjöl
2 1/4 dl Standardmjölk 3%

Gör så här: Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver och vispa ägg och mjölk ihop. Rör med slev tills smeten blir jämn.
Tillsätt smöret eller margarinet sist och rör tills allt blandats.

Häll upp i en 1,5 L kakform som är brödad. Tips använd mannagryn istället för ströbröd så blir det fin yta i kanterna.

Grädda i 175 grader eller i varmluftsugn i 150 grader i 55 – 60 minuter på andra fals nedifrån räknat.

Lycka till med baket. Sören Fritiofsson/SA7CIS !!!

 

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)



SK7HW,s återkommande aktiviteter…

Publicerat 26 november, 2015

Andra onsdagen i varje månad är det
protokollfört månadsmöte på klubben.
Övriga onsdagskvällar träffas vi för lite
radioaktiviteter och trevlig samvaro.
Samling kl 19.00 i klubbstugan,
Torpet Dacke vid Sundet.
Alla är hjärtligt välkomna till klubbstugan.

73 de´ SM7YLU / Uffe

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)



Julbord på SK7HW Kronobergs Sändareamatörer…

Publicerat 26 november, 2015

INBJUDAN TILL JULBORD FREDAG 11 DECEMBER
Klubbmedlemmar med respektive inbjudes till julbord i KSA:s klubbstuga
fredagen den 11december kl 19:00.
Liksom tidigare år kommer ”julbordet” från Kvarnhagskällan och priset per person är 275:-
OBS! Nu i år med Revben
Betalning görs lämpligast till konto i Swebank 8169 5 924 516 717 7 med angivande av signal / namn.
Anmälan görs senast 7/12 på Mail till sk7hw@ssa.se
eller på telefon 070 567 43 99 till SM7YLU / Uffe.
Alternativt genom inbetalning till kontot ovan med angivande av signal.
Välkomna till ett god och trevligt kväll i klubbstugan.
Styrelsen / SM7YLU Uffe
Meny Julbordet:
Senapsill, Inlagd sill, bohussill Gravlax, Hovmästarsås Varmrökt lax Kallrökt lax med pepparotsgrädde Ägg med räkor Sillsallad Edamer, Ostkex Grovt bröd, Knäckebröd, Vörtbröd, Franskbröd Smör, Sillpotatis Skinka, Senap Kalvsylt, Rödbetor Rökt korv, Rostbiff, Potatissallad Köttbullar Prinskorv Jansons frestelse Fläskkorv Ris ala Malta, Saftsås Äpplen, Clementiner, Fikon, Dadlar Pepparkakor Revben

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)



AKTUELLT….SA7CIS´s KOLASOCKERKAKA…….

Publicerat 24 november, 2015

Ingredienser
5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljsocker
4 dl Socker
Blanda dessa ingredienser torrt i en skål

2 dl Röd mjölk
2 Ägg
150 g Margarin eller smör

Gör så här:Vispa samman mjölk och ägg och blanda
sedan sammanmed de torra blandade ingredienser.
Smält sedan margarinet eller smöret och blanda i det
till sist. Använd en stor slev att blanda allt med. Ej visp.

Häll i smeten i en 1,5 L bakform. Grädda kakan på andra
fals 55-60 minuter i 175 grader i varmluftsugn 150 grader.
Sören Fritiofsson lycka till!!

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)




Share