Distrikt 7

INFO från SSA…..

Publicerat 12 april, 2016

 

SSA årsmöteshelg 22-24 april med utställning och föredrag

 

Årets största amatörradioträff arrangeras i år i samband med SSAs årsmöte i Täby utanför Stockholm. Lördagen den 23/4 är det utställning och föredrag med inriktning mot amatörradio. På lördagskvällen kommer vi att kunna avnjuta god mat och underhållning på banketten. Under banketten kommer även dragning att ske i de två årsmöteslotterierna. Vinstlistorna är mycket omfattande i år. På söndagen arrangeras SSAs årsmöte. OBS glöm inte bort den traditionella välkomstpuben på fredagskvällen.

 

På utställningen kommer alla viktiga leverantörer av amatörradioutrustning att finnas på plats. Detta är ett bra tillfälle att handla det Du saknar! Flera ideella organisationer finns också med.

 

Medföljarprogrammet (XYL/YL program)kommer att göra en utflykt till Carl Eldhs ateljé i Stockholm, i samband med utflykten kommer deltagarna att äta lunch.

 

Paneldiskussionen kommer att handla om hur radioamatörerna kan stötta civilsamhället med samband vid extraordinära situationer. Paneldiskussionen leds av Calle SM5BF, med inledningar av representanter för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Post- och Telestyrelsen (PTS), Civilförsvarsförbundet, SSA, FRO, KTH och Svenska Universitetsnätet (SUNET).

 

Paneldiskussionen och workshopen inleds med ett föredrag av Lars-Göran Uddholm, brandchef i Södertörns Brandförsvarsförbund och av landshövdingen i Västmanland utsedd till räddningsledare vid skogsbranden i Bergslagen sommaren 2014. Uddholm skötte sitt uppdrag föredömligt och ställer nu upp i många sammanhang med att redovisa sina erfarenheter. Vi är mycket tacksamma att Lars-Göran kunde och ville ta sig tid att komma även till oss och ser fram mot ett fängslande föredrag i en brännande fråga.

 

Boka denna super helg amatörradions tecken, i Täby den 22-24 april. Det kommer garanterat bli kul!!! Du kan läsa mer på årsmötessidan – http://www.sk0mt.net/ssa2016

73 de Ann SM0ZEU och Sven-Erik SM0WAV

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Provförrättning på FRO i Växjö…

Publicerat 10 april, 2016

Lördagen den 9 April var det provförrättning på FRO i Växjö. 4 omprov från Svark i Jönköping och 1 ny som avlade hela provet från Svark och 1 helt ny som också avlade hela provet från Malmö området. Ett omprov får göras av en elev som hade ett par fel för mycket på ena delprovet annars klarade alla andra sig med bravur.

Mer finns att läsa under fliken Utförda Provförrättningar i D7.

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Midnattsolsrallyt har i år Vimmerby som centralort.

Publicerat 6 april, 2016

Torsdagen den 30/6 går en sträcka i Eksjötrakten med SMK Eksjö som ansvarig. De behöver hjälp med radiokommunikation på sträckan.
Milersättning kommer att utgå och klubben kommer att få ersättning.
Sträckan kommer troligen att bli lång och därför behövs flera operatörer.
Vill du vara med så gör en preliminär anmälan till sm7etw@gmail.com
Har du ingen lämplig radio så kan du få låna en.
Hittils har 190 startande anmält sig.
73 Jan SM7ETW
DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Vårens D7 möte blir hos Eksjö Radioklubb The Highlanders…..

Publicerat 5 april, 2016

Reservera lördagen den 14 maj 2016
mellan kl 10:00-13:00.
Då blir det distrikt 7 möte i Eksjö.
Plats:EBK-stugan.

Vi börjar med fika 10:00 och mötet 10:30

Inlotsning på 145650 och 145425

Nedan ser Ni karta till möteslokalen:

Karta DL7 mötet

Klicka på bilden så ser Ni kartan större.

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Eksjö Radioklubb The Highlanders nytt info om Sälj o Köp…..

Publicerat 28 mars, 2016

http://www.sm5suh.com/4sale.htm

Klicka på ovan länk och se lite till salu prylar.

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)