Distrikt 7

FYLLERI samtal på 2 meter….

Publicerat 6 september, 2017

Har i veckan fått flera samtal från uppretade radioamatörer som reagerar starkt över att det finns radioamatörer som kör radio i Skåne över 2 meters repitrarna i onyktert skick. Detta är inte acceptabelt.

Vill att alla som hör dessa samtal ser till att ta kontakt med de amatörer som håller på med detta och be dem omgående upphöra med detta. DETTA SOM SKER ÄR INTE AMATÖRRADIO. 

För mig personligen är detta så långt från den verklighet som denna fina hobby en gång i tiden var menad för. Vi måste alla se till att detta omedelbart upphör.

Sen har jag även fått klagomål från en radioamatör att varje gång han annonserar på DX Radio och vill sälja eller köpa prylar så finns det vissa som trakasserar personen i fråga och skriver en massa skit till honom om hans annonser. DETTA ÄR SANDLÅDENIVÅ.

Kom igen nu och visa att Ni gör skäl för att kallas Radioamatör. Upphör med dessa dumheter omgående. Detta kan väl inte vara för mycket begärt.

Till sist…Ni som äger dessa repitrar som fyllerisnacket pågår på borde väl ta i detta och prata med berörda radioamatörer och se till att de slutar uppföra sig på detta sätt

//73 – Bo Hasselquist/DL7

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Info från Eksjö Radioklubb…

Publicerat 4 september, 2017

Eksjö Radioklubb. Störningar.
Tisdagen den 5 september 2017 kommer SM7HKM Bruno till klubben och lär oss använda
våran störutrustning EMV-Spion, samt ger exempel på olika störkällor samt råd om åtgärder.
Missa inte detta tillfälle!
Alla hälsas välkomna.
Styrelsen ERK

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Eksjö Radioklubb träffas varje tisdag kl 18,30 i klubblokalen…

Publicerat 13 augusti, 2017

Hejsan alla medlemmar i ERK! Nu på tisdag den 15/8 kör vi igång med träffarna i klubblokalen efter sommar uppehållet! som vanligt står kaffet klart vid 18,30. Förhoppningsvis har vi mycket att berätta om från sommarens radioäventyr och alla kontakter vi har haft!

Väl mött på tisdag önskar styrelsen ERK / SK7AF

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)INFO från Repeaterfunktionär i SSA SM5OXV Urban Ohlsson ÄRLA….

Publicerat 15 juli, 2017

Hej jag såg att ni hade uppe om sortering i repeater listorna på D7 mötet och den funktionen finns KICKA på rubriken högst upp så händer det saker.

73 de Urban

.

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)Protokoll fört vid SSA distrikt 7 möte hos SK7MQ den 10 Juni 2017 ….

Publicerat 7 juli, 2017

Protokoll fört vid SSA distrikt 7 möte hos SK7MQ den 10 Juni 2017 kyrkans hus på Storgatan 6 i Gärsnäs på vackra Österlen.

Närvarande: SM7KBT, SM7NCI, SM7HZK, SM7LBB, SM7JKQ, SM7IOE, SA7AXE, SM7YYZ, SA7BXO

 

 1. Mötet öppnades av DL7, Bo Hasselquist SM7HZK.
 2. Mötets behöriga utlysning godkändes.
 3. Inga tillägg till dagordningen och dagordningen godkändes.
 4. Till ordförande för mötet valdes DL7 Bo Hasselquist SM7HZK.
 5. Till sekreterare för mötet valdes Anders Olsen SA7BXO.
 6. Till att jämte ordförande justera dagens protokoll samt rösträknare valdes Johnny Nilsson SM7IOE och Anders Nordström-Enkel SM7JKQ.
 7. Bo Hasselquist SM7HZK valdes till DL7 enligt förslag från valberedningen på 2 år. Beslut att välja vice DL7 togs av Bo Hasselquist SM7HZK och Anders Olsen SA7BXO tillfrågades och valdes på 2 år.
 8. Till valberedningens ena ledamot valdes Johnny Nilsson SM7IOE.
 9. DL7 redovisade lite från SSAs årsmöte på Fårö bla att det var många utställare som inte kom men att dom skänkte utrustning till lotteriet istället. Det var också en busstur anordnad för damerna i sällskapet som blev omtyckt.
 10. Under punkten övriga frågor så framkom förslag från Olle Jönsson SM7LBB att nästa SSA årsmöte i Eskilstuna läggs dagen före Eskilstuna loppisen för att få fler deltagare till mötet. Alkohol kom också upp i diskussionerna. När någon är berusad i etern så skall dessa inte nämnas vid namn utan kontaktas på annat sätt.Framkom också önskemål om telegrafikurser och möjligen samarbete med Fro.Önskemål framkom också om en repiterlista där man kan sortera på subton. När det gäller att få med ungdommar i radiointresset så börjar det bli svårt att motviera då byggsatserna allt mer görs med ytmonterade komponenter efterfrågas byggsatser med lite mer kläm och känn komponenter. Vi fick också intressant information om SK7MQs upp och nergångar med start ca 1976 då scoutkåren delades med största uppsvingen när det digitala modet D-star blev aktuellt.
 11. Distriktmötet avslutades med att DL7/Bo tackade alla för visat intresse och ett stort tack riktades till SK7MQÖsterlens Sändaramatörer som ordnade detta trevliga D7 möte.

Mötessekreterare Anders Olsen SA7BXO:

Mötesordförande Bo Hasselquist SM7HZK:

 

Justeras:
Johnny Nilsson SM7IOE                                  Anders Nordström-Enkel SM7JKQ

 

DL7 (SM7HZK) Bo

Av: DL7 (SM7HZK)