Distrikt 7

Lite bilder från SSA,s årsmöteshelg och radiomässa i Eskilstuna….

Publicerat 23 april, 2018

Klicka gärna på bilderna så kan Ni se dem i bildgalleri och betydligt större

         

Vill tacka Radioamatörerna i Eskilstuna för en mycket fin Helg och fin service runt arrangemangen och tacka SSA för mycket trevliga föredrag och Årsmöte och mingelkväll och till sist för en kanonkväll på banketten där vi fick se både film och höra allt om Bolinder Munktells fantastiska historia sen tidigt 1800 tal.

Det var första gången jag och XYL SM7HXR Anki var i Eskilstuna men säkert inte sista gången.

 

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)VM i Fotboll med specialsignaler…

Publicerat 23 april, 2018

Mellan den 1 Juni och 15 Juli 2018 har vi alla möjlighet att använda specialsignalen 7S18FWC i distrikt 7. Mer info om detta kommer senare och även i QTC.

Anledningen till denna signal är VM i fotboll i Ryssland som Sverige spelar i. Just nu är det 76 länder som anmält sig att köra med specialsignaler och många olika Diplom finns att hämta hem via en hemsida på nätet som kommer igång snart och heter: fwc18.halogs.net .

Loggarna kommer att laddas upp på LoTw coh för första gången ska SSA prova DARC,s service med QSL utskrift och distribution av korten direkt från Tyskland. Därför är filerna (ADIF eller Cabrillo) viktiga.

Ni som vill köra med denna signal på något band eller mode bokar upp 1 eller flera dagar Ni vill använda Er av denna signal och anmälan skall göras till DL7 Bo Hasselquist på bo.hasselquist@telia.com eller via 0766-550077 så tilldelar jag Er dagar som är lediga och endast en åt gången får köra med signalen de dagar som bokas. Alla band och moden är tillåtna.

Jag kommer att skriva in alla som anmäler sig på ett körschema så att signalen bara används av en radioamatör åt gången per dag.

Välkomna att anmäla Er.

 

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)SK7OA loppis/bakluckeloppis …

Publicerat 19 april, 2018

SK7OA loppis/bakluckeloppis söndagen den 26:e augusti 2018 mellan 11 och 16 vid klubblokalen. Möjlighet finns för de som vill att sälja från bakluckan. Enklare förtäring, kaffe, läsk, korv och våfflor kommer att finnas för försäljning. Mer info kommer löpande på SK7OA Facebooksida https://www.facebook.com/groups/sk7oa/ och hemsida http://www.sk7oa.com/joomla/

 

 

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)Artiklar under denna sidan D7….

Publicerat 18 april, 2018

Har fått förfrågan om ur man kan lägga ut info från klubbar etc. på denna sida. Ni skriver till mig på bo.hasselquist@telia.com så lägger jag ut allt Ni önskar i info väg på denna sida.

Alldeles för lite klubbar informerar om vad som händer i klubben och det är inte lätt för mig att gissa och skriva om vad som Ni vill ha med när jag inte får info från Er klubb.

Kom igen och informera om loppisar – auktioner – eller annat skoj som händer i Er klubb så vi får en lite mer levande sida på D7.

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)Påminnelse om möte med Ölands Radioamatörer…

Publicerat 10 april, 2018

Hej alla

Jag påminner om mötet med Ölands Radioamatörer nu på torsdag,

den 12 april klockan 18.30

i Scoutstugan Borgholm.

Förslag till dagordning bifogas. Skriv ut den, om du har möjligheter.

73

Erik Nyberg

Byrumsvägen 515, 387 73 Löttorp

0705 52 45 53

DL7 (SM7HZK) Bo
Share

Av: DL7 (SM7HZK)
Share