Distrikt 0

8S18FWC–använd vår signal! Anmäl Er!

Publicerat 12 juni, 2018

Ingemar/ SM0DSF har hand om fördelningen av signalen. Han kör en hel del QSOn själv från Gålö, senast bl.a. på 80 m SSB vid 10-tiden.

Hans mail adress är: sm0dsf@gmail.com

73 de Ann/SM0ZEU

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share

Av: DL0 (SM0ZEU)3 juni var en het radiodag !

Publicerat 6 juni, 2018

Denna strålande jätte varma försommardag gick massor av radioaktiviteter av stapeln.Kort sammanfattat:

SK0TM hade operatörsdag på Tekniska museet. Se hemsida.

SK0MT gjorde reklam för amatörradion på Vaxholmskastell under Beredskapsdagen där. Bilder kommer senare här, men finns på SK0MTs hemsida. Tilman var också med. SM0NEJ körde CW på piren. Samtidigt hade vi certifieringsskrivning i TSAs lokaler med 22 personer som skrev. Drygt 50 % klarade sig. Grattis! En tjej låg i toppen extra kul tycker jag. En del körde tyvärr enbart på el-säkerhetsfråga alt endast någon poäng. Omtentan går den 18/6 kl 19:00 i TSAs lokaler på Byängskolan. Anmäl Er till sm0zeu@sa.se .

SK0AV körde traditionsenligt radio från St Erik på Djurgården tillsammans med SK0QO, mer rapporter på SK0ZAs hemsida så klart.

Som Ni alla vet var en del också i Jönköping denna helg och kanske var några förutom SSAs representanter i Friedrichhafen.

Jag hoppas att Ni gör något trevligt denna lediga dag, Svenska Flaggans Dag.

73 de SM0ZEU/Ann/ DL0

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share

Av: DL0 (SM0ZEU)Heja Sverige — VM i Fotboll — 8S18FWC

Publicerat 6 juni, 2018

Ingemar/ SM0DSF hälsar att han har en bättre mail adress om Ni vill boka VM-signalen. Här är adressen: sm0dsf@gmail.com !!!
Här är också den rätta adressen till ryssarnas hemsida, HTTP://fwc18.hamlogs.net Ingemar/DSF har också lagt lite info på qrz.com. Calle och Ingemar från SK0QO körde 540 QSO från Gålö med signalen–alla på CW den 1/6. Jätte kul! Hoppas att fler hänger på och kör signalen!
Heja Sverige på Svenska Flaggans Dag 🙂 SM0ZEU

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share

Av: DL0 (SM0ZEU)VM i Fotboll och specialsignaler 1 Juni-15 Juli

Publicerat 17 maj, 2018

Mellan den 1 Juni och 15 Juli 2018 har vi i distrikt 0 möjlighet att använda specialsignalen 8S18FWC  . Mer info om detta kommer senare och även i QTC.

Anledningen till denna signal är Fotbolls- VM i Ryssland där Sverige deltar.

Just nu är det 76 länder som anmält sig att köra med specialsignaler och flera olika diplom finns att hämta hem via en hemsida på nätet som kommer igång snart och heter: fwc18.hamlogs.net .

Loggarna kommer att laddas upp på LoTW och för första gången ska SSA prova DARC,s service med QSL utskrift och distribution av korten direkt från Tyskland. Därför är det viktigt att ni loggar på dator och tar ut en fil i ADIF eller Cabrillo.

Ni som vill köra med denna signal bokar en eller flera dagar då ni vill använda er av signalen och anmälan skall göras till SM0DSF Ingemar Johansson på sm0dsf@spray.se eller via 070-7753484 så tilldelar Ingemar er dagar som är lediga och endast en åt gången får köra med signalen de dagar som bokas. Alla band och mode är tillåtna.

Lycka till

viceDL0 Sven-Erik
Share

Av: Sven-Erik Thor15 maj terminens sista klubbledarträff!!!!

Publicerat 6 maj, 2018

Terminens sista klubbledarträff går av stapeln den 15 maj uppe hos SK0UX, Kvarnberget. Sven-Erik SM0WAV och jag hoppas på att ALLA klubbar skickar någon eller några representanter. Huvudpunkten kanske blir vår SDR radio i DL0, men vi har många andra intressanta punkter eller kalla det idéer. Vi börjar med en lättare måltid, korvgrillning 🙂

Den 3 juni händer det många saker för oss i DL0. Beredskapsdagen på Vaxholms kastell. Tidigare kallades dagen överlevnadsdagen. Färja går varje kvart från hotellhörnan i Vaxholm. SK0MT/TSA är huvudansvarig men fler klubbar hjälper till. Den klassiska St Eriks aktiviteten på Djurgården går av stapeln samma dag med huvudansvariga klubbar SK0ZA och SK0QO. Sist men inte minst blir det en certifiering av TSAs kursdeltagare från vårens amatörradiokurs i SK0MTs, Täby sändaramatörers, klubblokal. Några utomstående kommer med och det blir ca 20-25 st personer som skriver. Det är inte dåligt!

Själv kommer jag delvis under kommande helg vara ute i Stockholms skärgård med vår båt. Även där har SM0OTX och jag en kortvågsradio, som vi får testa, maritim sändning. Det blir premiärsändning från båten, CQ, CQ, CQ

73 de SM0ZEU/Ann

DL0 (SM0ZEU) Ann
Share

Av: DL0 (SM0ZEU)DL0-möte: I början av oktober arrangerades distriktets klubbledarträff på SSA:s huvudkontor. Här kommer kortfattat det som avhandlades.

 • Ny deltagare
  Anders SA0CCA, är ny på mötet, informerade om Huddinge Sändaramatörers aktiviteter. Man har ringar på både fredagar och onsdagar. 60-70 personer brukar checka in!!
  Fredagar:
  20:00             29.150 FM
  20:40             144.325 USB
  21:15             3762-3770
  Onsdagar:
  145.450 FM
  50.170 USB
 • SSA informerar
  Delegationsbeslutet från PTS, är inte avklarat ännu. Kvarstår frågor kring datalagring och ny lagstiftning om personuppgifter.
  Instegscertifikat finns redan i Tyskland och Nederländerna. SSA arbetar med detta i Sverige.
  Kurslitteratur, konceptboken uppdateras och kommer att komma ut på remiss till bland annat medlemmarna. En webversion kommer att finnas för utbildning.
  SSA årsmöte 2018 arrangeras i Eskilstuna
  Provtillfällen, nästa möjligen i början av november och därefter ett tillfälle i början av december.
 • Amatörradiokurser
  Följande kurser kommer att arrangeras:

  • SK0MT, 15:e januari 2018
  • SK0QO, start lördag, 7:e oktober
  • SK0MG, startar i dag, 5:e oktober.

  Nästa provtillfälle är i december.

 • Telegrafikurs
  Två CW-kurser arrangeras:
  – norra gruppen hos SK0MT med 17 deltagare
  – södra gruppen hos SK0QO har i skrivande stund 8 anmälda, start 16:e oktober
  Konstaterades att kurserna är ett resultat av diskussionerna på distriktsledarmötena. Planeringen har gått utmärkt bra, stort tack till Tore SM0DZB.
 • Digital repeater på SK0MT
  Arbetet med projektet fortskrider enligt planerna. Repeatern har signalen SK0RMT. Planerna är att den skall vara klar till årsskiftet. Kurt SK0UCC m.fl. jobbar aktivt med att konfigurera systemet.
 • AMPRNet
  Björn SA0BXI informerade: AMPRNet är ett accessnät till SUNET (”SUNET kopplar upp alla i utbildningssverige”). För att AMPRNet skall fungera över tid önskar man klubbar som medlemmar och aktörer, då enskilda entusiaster inte i längden alltid blir ett hållbart system.
  Ulf SA0MEI fick i uppdrag att se till att AMPRNet kommer med i diskussionerna om samverkan mellan SSA och FRO.
 • Nästa möte arrangeras 23:e januari hos SK0MT
Share